Programma

ICT&health Academy

Tip hier de redactie

Het beste uit mensen halen is in de zorg essentieel!

Een vergrijzende bevolking, een hogere levensverwachting, meer mensen die thuis zorg ontvangen en de opkomst van slimme technologische ontwikkelingen en innovaties die de zorg op alle vlakken transformeert, vereisen dat werknemers goed voorbereid zijn op toekomstige zorg. Het vereist getrainde zorgprofessionals

Altijd aantoonbaar bekwaam & gecertificeerd personeel.

Wij zien dagelijks dat denken in oplossingen, het correct toepassen van nieuwe ontwikkelingen, beter communiceren en leidinggeven de sleutel zijn tot succes. De partijen hieronder leveren een bijdrage door u de weg te wijzen naar optimale benutting van moderne technologie en het potentieel van u en/of uw medewerkers.

Opleidingen


Stop met vergaderen (zorgeditie)

Stop met vergaderen (zorgeditie)

Genoeg van die ellenlange meetings waar niets uitkomt? Van dagen lang video-vergaderen als een Zoombie? Leer van Dr. Joris Janssen, medeoprichter van het succesvolle digitale zorgplatform Luscii, hoe je tot wel 70% van je vergaderingen simpel kan reduceren. Inclusief praktijkopdrachten en een extra zorgmodule met specifieke tips.

Zorguitdagingen en oplossingen (oratie prof. Dohmen)

Zorguitdagingen en oplossingen (oratie prof. Dohmen)

Deze thuisopleiding behandelt de belangrijkste uitdagingen waar we in de zorg voor staan, welke oplossingsrichtingen de komende jaren hard nodig zijn én hoe daarmee een start te maken. Deze thuisopleiding is gebaseerd op de oratie van prof. dr. ir. Daan Dohmen

Digitaal ondernemerschap in de zorg

Digitaal ondernemerschap in de zorg

Ontwikkel je eigen pitch en bouw aan de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om succesvol een digitale zorgdienst op te zetten. Als ondernemer of projectleider. Ontwikkeld door serial entrepreneur en professor digitale transformatie Daan Dohmen i.s.m. met de Open Universiteit.

Bouw je eigen sterke merk

Bouw je eigen sterke merk

Net begonnen met je eigen bedrijf of toe aan een rebranding van je merk? Leer de tips en tricks van de pro’s van The Story of Brent voor het zorgvuldig opbouwen van je eigen, kogelronde en ijzersterke merk. Stap voor stap uitgelegd in een boeiende huisopleiding vol visueel spektakel.

Fit in 90 dagen

Fit in 90 dagen

De thuisopleiding helpt je een nieuwe leefstijl aan te meten met aandacht voor voeding, mentaal welbevinden en beweging. Een initiatief van ervaren personal trainers en -coaches die je bij deze thuisopleiding ook laten kennis maken met hun innovatie personal training app.

Zorgfinanciering voor innovaties

Zorgfinanciering voor innovaties

De zorg staat voor uitdagingen, zoals een tekort aan personeel. Innovaties kunnen helpen om de uitdagingen het hoofd te bieden. Maar hoe passen die in het systeem en hoe zit dan de financiering in elkaar? Hoe onderhandel je met verzekeraars? En wie is eigenlijk de klant. In deze thuisopleiding krijg je hier antwoord op.

De complete gids naar presteren onder druk

De complete gids naar presteren onder druk

Een thuisopleiding in samenwerking met onze partner Scherpschutters waarin een voormalig tactisch commandant van de speciale eenheden van de mariniers (NLMARSOF) en voormalig docent gevaar- en geweldsbeheersing je leren presenteren onder druk.

Word Medical Developer

Word Medical Developer

Deze thuisopleiding word je aangeboden door onze partner Luscii. Je leert hoe je zelf Medical Developer wordt en programma’s kunt bouwen voor de Luscii app met meetwaarden, vragenlijsten, zelfzorg en slimme AI-gestuurde alerts. Een Luscii-voucher is benodigd.

Oriënteren op het zorgveld

Oriënteren op het zorgveld

Het doel van deze thuisopleiding is het doorgronden van het complexe en dynamische zorgveld met daarbij alle trends, ontwikkelingen en uitdagingen. Je wordt uitgedaagd om vanuit de opgedane kennis over het zorgveld te kijken naar de rol van innovatie en ondernemerschap.

Thuismonitoring in een ziekenhuis

Thuismonitoring in een ziekenhuis

In deze thuisopleiding leer je van een ervaringsdeskundige en internist in opleiding hoe je binnen een ziekenhuis een thuismonitoring dienst opzet. Hij neemt je mee langs alle stappen die je moet zetten, hoe je jouw stakeholders meeneemt en waar je allemaal aan moet denken.

Opzetten regionaal medisch callcenter

Opzetten regionaal medisch callcenter

Hoe zet je een medisch callcenter op voor thuismonitoring en hoe geef je hier dagelijks leiding aan. Jeroen Bosch Ziekenhuis is koploper en de manager van hun regionale regiecentrum vertelt je alle ins and outs. Inclusief unieke VR-experience hoe het is om zelf patiënt te zijn!

Het nieuwe leiderschap

Het nieuwe leiderschap

Het nieuwe leiderschap is een thuisopleiding ontwikkeld met de hoogst onderscheiden militair van Nederland die voor zijn optredens als officier bij het Korps Commandotroepen zowel de Militaire Willemsorde als de Bronzen Leeuw ontving. Hij leert je leidinggeven nieuwe stijl.

Stop met vergaderen

Stop met vergaderen

Genoeg van die ellenlange meetings waar niets uitkomt? Van dagen lang video-vergaderen als een Zoombie? Leer van Dr. Joris Janssen, medeoprichter van het succesvolle digitale zorgplatform Luscii, hoe je tot wel 70% van je vergaderingen simpel kan reduceren. Inclusief praktijkopdrachten om direct toe te passen in je eigen team.

Ziekenhuisbreed beeldmanagement

Ziekenhuisbreed beeldmanagement

Deze cursus geeft een blauwdruk van een ziekenhuisbreed informatie- en beeldmanagementproject. We geven een overzicht van de beeldvorming en workflows op de verschillende afdelingen en de mogelijkheden van archivering met een Vendor Neutral Archive (VNA) en/of Enterprise PACS.

Digitale pathologie

Digitale pathologie

Dit webinar geeft een overzicht van alle IT en workflow gerelateerde onderwerpen bij de overgang naar digitale pathologie. Tijdens het webinar zie je welke informatiesystemen een rol spelen binnen deze keten en hoe je een digitaliseringsproject aanvliegt.

Dicom advanced

Dicom advanced

Deze cursus levert de deelnemer diepgaande kennis van DICOM-onderwerpen. Je leert het efficiënt inzetten van een DICOM-sniffer en andere tools voor validatie, simulatie en testen en voor troubleshooting bij DICOM-problemen.

Dicom overview & hands-on

Dicom overview & hands-on

Bij deze cursus ligt de nadruk op het combineren van theorie en praktijk van DICOM. Naast de theoretische diepgang is er veel aandacht voor de praktische (hands-on) oefeningen rondom het simuleren en valideren van DICOM- communicatie.

Dicom introductie

Dicom introductie

Tijdens deze cursus komen alle basisaspecten van DICOM aan bod, zodat je vertrouwd raakt met DICOM-terminologie. Voor communicatie tussen PACS en alle beeldvormende systemen is DICOM de meest gebruikte standaard.

Integrated AI: van strategie naar uitvoering

Integrated AI: van strategie naar uitvoering

Deze cursus is ontwikkeld voor klinisch informatici, pionierende zorgverleners, architecten (enterprise, informatie- en domeinarchitecten) die het ICT-landschap, workflow/werkwijze in de zorg beter willen begrijpen.

Gegevensuitwisseling IHE XDS

Gegevensuitwisseling IHE XDS team!

Deze cursus gaat uitgebreid in op uitwisseling van klinische informatie. Tijdens deze cursus komen alle projectmatige en technische aspecten aan bod van uitwisseling van zorggegevens.

Interoperabiliteit IHE, HL7 & Dicom

Interoperabiliteit IHE, HL7 & Dicom

Deze cursus is voor ontwikkelaars en professionals die nog niet zo bekend zijn met interoperabiliteit standaarden en hun samenhang. De introductiecursus biedt een overzicht en gaat niet in op de technische details.

Empowerment

Empowerment voor vrouwen met ambitie!

Breng jezelf en jouw gedachtegoed effectief en doelgericht over het voetlicht met onze tweedaagse empowerment training voor (toekomstige) vrouwelijke managers.
Gericht op leidinggeven, die de vrouw in de boardroom tot hun recht laten komen!

Teamcoaching

Geef uw team de juiste mindset!

Innoveren lukt het beste in een sfeer die energie geeft en mensen doet groeien. Makkelijk gezegd, maar vaak lastig te realiseren. Onze teamcoaching helpt u de barrières op deze weg te doorbreken. Met als resultaat: een veilige en inspirerende setting, waarin mensen het anders willen doen!

Persoonlijke coaching

Inspirerend en effectief leidinggeven!

In tijden van verandering is de roep om ‘sterk’ leiderschap vaak groot, maar juist dan is collectief leiderschap een betere optie: uw mensen aanspreken en mobiliseren voor het aanpakken van uitdagingen. Krachtig en effectief functioneren zijn hierbij een must voor u als leidinggevende.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen