Programma

Advertorial
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
29 maart 2019
Artikel delen

Algemene Verordening Gegevensbescherming in de zorg

Voor kleine en grote zorginstellingen, individuele professionals en ondersteunende organisaties heeft de Algemene Verordening Gegevensbescherming grote consequenties. Ondanks dat de AVG veel aanwijzingen geeft voor een goede aanpak, blijft een groot aantal zaken nog onduidelijk.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Juridische uitleg en praktische ervaringen – de AVG een jaar in praktijk!

De meeste zorginstellingen gaan (inmiddels) al keurig met hun patiëntgegevens om, maar kunnen ze dat ook bewijzen conform de eisen van de AVG? Het niet naleven van de regels kan leiden tot fikse boetes die verhaald worden op de instelling en/of haar bestuurders.

Voor kleine en grote zorginstellingen, individuele professionals en ondersteunende organisaties heeft de Algemene Verordening Gegevensbescherming grote consequenties. Ondanks dat de AVG veel aanwijzingen geeft voor een goede aanpak, blijft een groot aantal zaken nog onduidelijk. De meeste zorginstellingen gaan (inmiddels) al keurig met hun patiëntgegevens om, maar kunnen ze dat ook bewijzen conform de eisen van de AVG? Het niet naleven van de regels kan leiden tot fikse boetes die verhaald worden op de instelling en/of haar bestuurders. 

Verneem alle aandachtspunten van de AVG in één ochtend en krijg tips vanuit de praktijk voor uw compliance. 

Bekende juristen en deskundigen uit de zorg gaan op 22 mei met u en met elkaar in gesprek over de vragen die de AVG een jaar later nog oproept. Komt u ook?

Voor deze studiedag is accreditatie toegekend/aangevraagd voor:

  • Medisch specialisten – ABAN* (3 punten toegekend)
  • Verpleegkundigen – V&V (aangevraagd)

Meer informatie over het programma

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen