Programma

Advertorial
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
Artikel delen

HIMSS: Europese virtuele digitale gezondheidsconferentie

Op 7 september is het zover. Dan organiseert de Healthcare Information and Management Systems Society (HIMSS) een virtuele editie van haar Europese digitale gezondheidsconferentie. Tijdens de COVID-19 pandemie bleek al snel dat de Europese editie van de IT-conferentie over gezondheid, niet in levende lijve plaats kon vinden.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Daarop besloot de HIMSS van de nood een deugd te maken door een volledige, virtuele conferentie, inclusief netwerken, break-out-sessies en een 3D-tentoonstelling te organiseren. De conferentie begint 7 september. Zorgmedewerkers kunnen de conferentie gratis bezoeken. Registreren kan via deze link. De conferentie wordt onder andere vormgegeven door:

  • 70 sessies met in totaal 160 spreker
  • een 3D-tentoonstelling met 130 exposanten
  • voor het eerste ook een Nederlands Paviljoen

Openingsevenement en sprekers

Tijdens het openingsevent is ook Nederland vertegenwoordigd en zal dr. Hans Kluge spreken. Vanuit Europees oogpunt is veel aandacht voor vragen en discussie met betrekking tot de mogelijkheden van digitalisering in de strijd tegen de COVID-19 pandemie. Deze onderwerpen zullen besproken worden door Hal Wolf, CEO & President van HIMSS. Hij doet dat samen met dr. Gottfried Ludewig van Duitse ministerie van Volksgezondheid en dr. Hans Kluge, regionaal directeur van de WHO in Europa.

Tijdens de conferentie zorgen verschillende Nederlandse sprekers voor een sterke vertegenwoordiging van de Nederlandse visie op IT binnen de gezondheidszorg. Enkele sprekers die hun opwachting maken zijn:

  • Ariane van Wamel, CNIO van het Spaarne Gasthuis tijdens de preconference sessie Nurses 2.0
  • Deborah Maufi, Founder van Health(e) Network tijdens de Health2.0 showcase: Women’s Health – beyond period tracking!
  • Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal, Ministerie van VWS tijdens de avond keynote: Building a Global Consortium for eHealth Interoperability
  • Geja Langerveld, Proramme manager bij Active & Assisted Living (AAL) tijdens de sessie Silver Health & Economy: Caring for a Vulnerable Population

Eerste Nederlands paviljoen

Naast gezamenlijke stands uit Portugal, Rusland, Canada, Finland en Zuid-Korea zal ook Nederland voor het eerst vertegenwoordigd zijn met een compacte paviljoen op de HIMSS Europe Conference. Hier zijn zowel senior partners als veelbelovende start-ups en organisaties te vinden.

De HIMSS Europe conferentie begint op 7 september en eindigt op 11 september 2020. Werknemers van zorginstellingen – ziekenhuizen, medische praktijken, revalidatieklinieken, enz. – kunnen zich gratis aanmelden voor de conferentie via deze link.

ICT&health congres 2023
Op 30 januari 2023 trapt ICT&health het nieuwe zorgjaar af met het jaarlijks groot en invloedrijk zorgcongres over de zorgtransformatie.
Ook aanwezig zijn? Reserveer dan snel uw entreeticket

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen