Search
Close this search box.
Search

Het laatste redmiddel tegen ransomware: back-up

Back-up wordt wel eens het laatste redmiddel genoemd bij een ransomwareaanval. Dat klopt, maar enkel en alleen als uw back-up goed geregeld is, want cybercriminelen zullen alles proberen om uw back-up te versleutelen. Zo wordt herstel middels back-up wel héél moeilijk! Nu criminelen hun pijlen meer en meer richten op de zorg, wordt een goed geregelde, niet-versleutelbare back-up als laatste verdedigingslinie steeds belangrijker voor ziekenhuizen en zorginstellingen.

Maar hoe werkt dit precies? En hoe regelt u dit meteen juist? Ontdek in deze blog hoe u uw gevoelige patiënt- en cliëntgegevens en overige data beter kunt beschermen tegen ransomware.

Aanvallen met ransomware zijn niet nieuw, zeker niet in de zorg. Medische gegevens van patiënten en cliënten, allerlei andere data en systemen worden gegijzeld en versleuteld om tegen de betaling van losgeld weer vrijgegeven te worden. Vermijden dat gevoelige data zomaar in de handen van cybercriminelen komt? Investeren in cybersecuritytrainingen, updaten van software, nieuwe securitypatches meteen installeren of een waterdichte firewall kunnen uw IT een stuk veiliger en robuuster maken. Maar het laatste redmiddel tegen ransomware? Een back-up met niet-versleutelde versies van uw bestanden!

Snel herstel, beperkt gegevensverlies

Om snel te kunnen herstellen van gegevensverlies of imagoschade en om financiële gevolgen zoveel mogelijk te vermijden, moet u als bedrijf kunnen vertrouwen op uw back-ups. Wanneer het mislukt om een ransomware-aanval te voorkomen, is het voor het herstel van cruciaal belang om een onaantastbare back-up (die niet kan worden verwijderd of versleuteld) te hebben. Een snel herstel minimaliseert downtime en beperkt gegevensverlies. Ook bent u best niet afhankelijk van één locatie voor uw back-up. Bovendien bewaart u uw back-up het liefst extern.

Back-up zonder kopzorgen

Toch heeft elke medaille een keerzijde. Een back-up is lastig om zelf te installeren. Het is niet alleen arbeidsintensief, maar u hebt er ook de nodige kennis en tijd (day-to-day monitoring) voor nodig. Breek er uw hoofd niet over, want met Back-up as a Service (BaaS) kunt u eenvoudig, snel en betrouwbaar een back-up van uw data buiten het eigen datacenter plaatsen.

In een beveiligd datacentrum in Nederland versleutelt STLN uw back-up met uw eigen sleutel voor een veilige opslag. Volgens een vast schema monitoren wij de back-ups, terwijl u profiteert van flexibiliteit, een vaste prijs per maand (u betaalt enkel voor wat u effectief gebruikt) en het advies van onze experts. Zo verdwijnen uw zorgen en kunt u zich focussen op wat er echt toe doet: de zorg voor uw patiënten en cliënten.

Meer weten over Back-up as a Service? Neem een kijkje op uwidealezorgwerkplek.nl, lees hier de whitepaper en ontdek de kracht van een onaantastbare back-up in de zorg.

Martijn Kregting

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Parkinson Punt Zuyd
Website Parkinson Punt Zuyd gelanceerd
Narcolepsie
Nieuwe app voor brede behandelaanpak narcolepsie
Zorgorganisatie ZuidOostZorg pioniert in haar verpleegklinieken ondertussen al volop met de inzet van Medido medicijndispensers.
Verpleegklinieken pionieren succesvol met medicijndispensers
AI-opleiding
AI-opleiding voor medewerkers ETZ
zelfherstel
Zebravis onderzoek werpt nieuw licht op behandeling blindheid
Transparantie zorg
Politiek eist meer transparantie over kwaliteit van zorg
Volg jij ons al?