Inbreng ideeën Citrienfonds e-health-2 mogelijk tot 12 maart

8 maart 2019
Citrien-HIMSS19
Innovatie
Blog

Een ander belangrijk onderdeel van Citrien e-health-2 is de ondersteuning en adoptie van projecten afkomstig van buiten de UMC’s. In principe kan iedereen zich hiervoor aanmelden. Ook hier gaat het erom dat er voldoende bekend is over de toegevoegde waarde voor de zorg. Tijdens HIMSS19 nodigde de Citrien-2  stuurgroep – deze bestaat uit een afvaardiging van alle Nederlandse umc’s -  de Nederlandse delegatie uit om kritisch mee te denken over ingediende voorstellen.

Met maar liefst veertig mensen discussieerden we in subgroepen over ingediende voorstellen. Ik heb dit als waardevol ervaren omdat de diverse groep, bestaande uit zorgverleners, bestuurders, onderzoekers, ondernemers en investeerders zeer verschillende en verrassende vragen stelde. Geen perspectief bleef onbelicht en daarmee kunnen we met de opgestelde criteria de impact van projecten nog beter in kunnen schatten.

Het Citrien e-health-2 programma ‘Naar implementatie en opschaling’ selecteert bewezen en doelmatige e-health toepassingen die op grote schaal kunnen bijdragen aan de transformatie van de zorg. Daarbij wordt gelet op de haalbaarheid om in UMC’s ontwikkelde e-health initiatieven breder te kunnen laten landen. Met als doel nog meer mensen te laten profiteren van digitale zorg.

Ondersteuning programma’s van buiten UMC’s

Een ander belangrijk onderdeel van Citrien e-health-2 is de ondersteuning en adoptie van programma’s buiten de UMC’s. In principe kan iedereen zich hiervoor aanmelden. Het gaat erom dat er voldoende bekend is over de toegevoegde waarde voor de zorg.

Tijdens HIMMS19 nodigde de Citrien e-health-2 stuurgroep - een afvaardiging van alle Nederlandse UMC’s onder leiding van voorzitter Marlies Schijven - de Nederlandse delegatie uit om kritisch mee te denken over ingediende voorstellen. Schijven is gezondheidswetenschapper, chirurg en hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam (faculteit Geneeskunde) en redactieraadlid van ICT&health.

Tom van de Belt, assistent professor Digitale Zorg bij het Radboudumc REshape Center en eveneens lid van de ICT&health redactieraad, maakte deel uit van deze delegatie. “Wat ik waardevol vond aan de discussieronde over de ingediende voorstellen, is dat de groep bestond uit veertig totaal verschillende mensen: zorgverleners, bestuurders, onderzoekers, ondernemers en investeerders. Er werden heel verschillende en verrassende vragen gesteld. Geen perspectief bleef onbelicht en met de opgestelde criteria kunnen we de impact van de projecten nog beter inschatten.”

Heeft u innovatieve ideeën die op grote schaal kunnen bijdragen aan de transformatie van de zorg, meldt u dan aan voor de matchmaking op 12 maart a.s. via website van Citrien-e-health-2.