Mag ik online even meekijken?

Donderdag einde van de middag. Veel telefoontjes weten de weg te vinden naar mij. Veelal collega’s met een vraag of ik een patiënt wil ‘zien’ op de SEH. Natuurlijk wil ik dat, want een collega, zeker één in de eerste lijn, die help je. Maar dit meekijken kan een stuk efficiënter als we het digitaal organiseren.

Eén van de collega’s komt met de volgende mededeling: “Ik heb een man van 30 jaar naar je toe gestuurd omdat hij gevallen is en zijn neus scheef staat”. Of ik even wil beoordelen of die gebroken is en of er iets mee moet gebeuren. Hoewel het vervelend is en mogelijk ook pijnlijk, is dit geen spoed. Dit kan ook morgen of over vier dagen op de polikliniek beoordeeld worden. De patiënt is echter al onderweg…

Vanaf SEH meekijken met huisarts

Na de beoordeling vertel ik de patiënt dat hij over drie dagen in de spiegel moet kijken. Als zijn neus dan nog scheef staat, moet hij via de huisarts een afspraak maken bij de KNO-arts. Dit is drie minuten werk en kost ons allen meer dan 200 euro.

Tijdens de administratie, die meer dan de helft van de behandeltijd in beslag neemt, vraag ik mij af waarom ik niet gewoon vanaf de SEH mee kan kijken met de huisarts. Als ik werk en er is iets thuis, dan kijk ik immers ook gewoon op afstand mee naar de pukkel of de schaafwond van mijn zoon.

Als ik bij deze patiënt op afstand mee had kunnen kijken, had het hem niet alleen meer dan 200 euro gescheeld, maar ook zijn reis- en wachtkamertijd. En dan had ik die tijd kunnen investeren in een andere patiënt.

Meer tijd voor andere patiënten

Dat het werkt, heb ik ook ervaren. Na een videogesprek met de plastisch chirurg was het mogelijk om de operatie te regelen, terwijl de plastisch chirurg eerst nog even langs een aantal andere patiënten ging in een ander ziekenhuis.

Eénmaal aangekomen in het ziekenhuis waar ik werk, kon ze direct beginnen met de operatie zonder al te veel tijdsverlies. Als ze eerst naar mijn patiënt was komen kijken, had ze moeten wachten op de operatie omdat de OK bezet was. Die tijd heeft ze nu kunnen besteden aan andere patiënten.

We lezen de afgelopen weken in vele media dat het te druk is op de SEH en dat ambulances geweigerd worden in ziekenhuizen. Beeldbellen met huisarts en ambulance kan een groot deel van die druk op de spoedzorg wegnemen!

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
Volg jij ons al?