Onderzoek naar gedragen validatie-instrument digitale zorgtechnologieën

Gezocht: zorgprofessionals, -managers, beleidsbepalers en andere innovatoren die betrokken zijn bij de implementatie van digitale zorgtechnologieën (DZTs). In het kader van een afstudeeronderzoek dat wordt uitgevoerd namens BeBright (www.bebright.eu) en Zorg Enablers (www.zorgenablers.nl), wordt gezocht naar deelnemers voor een online interview van circa 45 minuten.

Het doel van het onderzoek is om een gedragen validatietool te ontwikkelen die gebruikt kan worden om digitale zorgtechnologieën te beoordelen en te vergelijken. Op die manier kunnen zorgmanagers, beleidsbepalers, zorgprofessionals en andere innovatoren in én om de zorg een weloverwogen keuze maken op welke technologie ingezet gaat worden en zou de adoptie van digitale zorg in Nederland versneld kunnen worden.

Toetsing en validatie

Via de interviews zullen bevindingen van een literatuurstudie worden getoetst en gevalideerd en putten de onderzoekers uit de kennis en ervaring vanuit verschillende domeinen in het implementatieproces van digitale zorg. Daarin wordt ook de expertise gezocht van eerdergenoemde groepen. De interviews staan gepland in de komende twee weken.

Wie geïnteresseerd is in deelname aan een interview, kan mailen naar moos.arends@bebright.eu over het meest geschikte moment en voor meer informatie.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
mock-up operatiecentrum
Oefenenen in mock-up van nieuw operatiecentrum UMCG
Lichaamsgeluiden wearable
Akoestische wearable monitort lichaamsgeluiden
Digitaal contact
Uw Zorg Online en BeterDichtbij integreren digitale diensten
Partnerportaal
Eenmalig inloggen bij partnerportaal voor juiste informatie
Het programma HDAB-NL wil een veilige toegang waarborgen tot gezondheidsgegevens.
VWS start programma Health Data Access Body (HDAB-NL)
Hartcentrum samenwerking
Bundelen van krachten moet leiden tot één hartcentrum
Volg jij ons al?