Search
Close this search box.
Search

ShakingTree Award 2018 Eye-opener Eva Westerhoff

Gistermiddag heb ik de jaarlijkse ShakingTree Award 2018 uitgereikt aan Eva Westerhoff. Het is een award die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die met humor de zorg opschud. In 2016 is de award in het leven geroepen door Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het ministerie van VWS. Niels Schuddeboom (1982-2017) heeft als eerste de award ontvangen; de prijs is ook naar hem vernoemd.

Inmiddels is Niels helaas niet meer onder ons, maar de prijs wordt nog ieder jaar uitgereikt. Zo kreeg ik de award vorig jaar en daar was ik best door verrast. Toen ik hoorde dat Niels op het laatste moment te kennen heeft gegeven dat ik de award moest krijgen, vond ik dat super bijzonder. Ik zag Niels altijd als een groot voorbeeld. De manier waarop hij zich manifesteerde in de zorgwereld: chapeau!

Als winnaar was het – in samenwerking met de jury – vandaag weer een eer om de award uit te reiken. Elianne Speksnijder, Eva Westerhoff en Geert-Jan den Hengst waren de genomineerden. Ieder heeft op geheel eigen wijze positieve impact op de zorg.

Van Geert-Jan zijn columns heeft u in ICT&Health al vaak kunnen genieten. Hij is actief in zijn woonplaats Zwolle. Daar is hij in gesprek met verschillende partijen om zijn leefomgeving voor iedereen beter toegankelijk te maken.

Elianne Speksnijder is actief als model en heeft een hulphond. Zij communiceert op een storytellende wijze dat mensen met een beperking wel degelijk hun dromen kunnen waarmaken. Dat vind ik prijzenswaardig!

Maar de ShakingTree Award is gegaan naar Eva Westerhoff. Zij maakt zich hard voor digitale toegankelijkheid van informatie. Ook opent zij ieders ogen voor de problemen van doven en slechthorenden: een groep mensen die zeker meer aandacht verdiend.

Van harte Eva!

 

Tom Xhofleer

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
digitale veerkracht kort zorgnieuws
Digitale veerkracht, Kennispartner UMCU, bestuurswisselingen en meer
Duurzaam laryngoscoopblad
UMC Utrecht stapt over op herbruikbare laryngoscoopbladen
eHealth
Digitale receptionist Emma aan het werk gezet
operatierisico
Machine learning voorspelt operatierisico bij PAV
Radiologie
Inzet van AI maakt radioloog niet per se beter
menselijke AI
Bijna 7 miljoen beschikbaar voor mensgerichte AI
AI
Hoe AI urologische problemen bij baby’s voorspelt
acute zorg
Zorgsector pleit in kamerbrief voor betere databeschikbaarheid
Datalek Zuyderland
Datalek bij Zuyderland Medisch Centrum
verpleegkundige
1 op 5 zorgmedewerkers wil zonder ICT werken  
Volg jij ons al?