Programma

Blog
Tip hier de redactie
Bekijk overzicht
7 oktober 2016
Artikel delen

Toch nieuwe ICT-mogelijkheden voor oud vastgoed?

De meeste instellingen voor langdurige zorg hebben een mix aan vastgoed: moderne panden die voorzien zijn van een up-to-date ICT-netwerk, inclusief Wi-Fi, dat allerlei nieuwe diensten mogelijk maakt zoals locatiebepaling en dwaaldetectie. En ouder vastgoed dat op de nominatie staat om binnen enkele jaren gesloopt te worden of dat verkocht of verhuurd gaat worden omdat het aantal intramurale cliënten afneemt.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

In veel gevallen is er sprake van een overgangsperiode. Wat doet u in die periode met het ICT-netwerk? Dat is niet geschikt voor moderne toepassingen, zoals het beschikbaar maken van het ECD op een tablet. Laat staan dat het gebruikt kan worden om over te bellen (Voice over IP) en om telefonie te integreren met het verpleegoproepsysteem. Waar verzorgenden en verpleegkundigen in het ene pand kunnen beschikken over een keur aan toepassingen die hun werk leuker en makkelijker maken, blijft het voor hun collega’s op de oudere locaties behelpen.

Wij krijgen dan ook van veel zorginstellingen de vraag hoe ze moeten omgaan met ouder vastgoed. Hoe kunnen zij medewerkers op die locaties dezelfde mogelijkheden bieden die hun collega’s op de nieuwere vestigingen ook hebben. Er is gelukkig een oplossing: hosted apparatuur.

Het is namelijk helemaal niet nodig om netwerkapparatuur aan te schaffen, zeker niet in situaties waarin de toekomst nog ongewis is. Het is in veel gevallen ook helemaal niet nodig om de volledige netwerkomgeving te vernieuwen, soms is voor de korte termijn alleen een Wi-Fi netwerk gewenst en voldoet het onderliggende vaste netwerk nog ‘for the time being’. Door goed te kijken naar welke apparatuur eenvoudig meeverhuist kan worden en welke apparatuur beter tijdelijk kan worden ingezet, is er tegen lage kosten ook in oude panden meer mogelijk dan u denkt.

Auteur: Gabor Schilten, IT Manager bij Zetacom
Mail: g.schilten@zetacom.nl.

Tags

Deel dit artikel

Wilt u belangrijke informatie delen met de redactie?

Tip hier de redactie

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen