Twee Europese eHealth evenementen die je op de agenda moet zetten

HIMSS Europe’s verwachtingen voor 2016 zijn hoog! We lanceren dit jaar nieuwe initiatieven, onderzoeken en trend barometers met het doel om Europese gezondheidszorg & IT professionals te voorzien in leiderschap, trends en eHealth oplossingen. Er vinden dit jaar twee evenementen plaats die je niet mag missen als je onderdeel bent van de Europese eHealth Gemeenschap: eHealth Week in Amsterdam (juni) en het World of Health IT in Barcelona (november).

eHealth Week wordt georganiseerd in Nederland, één van de meest gedigitaliseerde landen in de EU
Nederland is medeorganisator van de eHealth Week als onderdeel van het voorzitterschap van Nederland van de Raad van de Europese Unie. Nederland is een interessante host van de eHealth Week 2016 aangezien het wereldberoemd is voor zijn vooruitgang in IT en digitale vooruitgang in het algemeen. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft het ambitieuze doel om het gezondheidszorgsysteem in de komende vijf jaar te veranderen. Één van de doelen is om 80% van de chronische zieke patiënten online toegang te geven tot hun medische dossier en om het mogelijk te maken dat 75% van de mensen met een chronische ziekte hun gezondheidsstatus vanuit huis kunnen monitoren. De eHealth Week wordt een evenement waar beleidsmedewerkers, professionals uit e gezondheidszorg en patiëntorganisaties samenkomen.

Het mooie Barcelona host het WoHIT deze herfst

HIMSS Europe’s evenement, het World of Health IT Conference & Exhibition (WoHIT), wordt dit jaar op een compleet andere manier georganiseerd, met een nieuw concept en structuur, en wordt op 21 en 22 november gelanceerd in Barcelona. WoHIT bestaat uit een aantal tracks die actuele topics behandelen zoals: mHealth, genomics en cybersecurity. Deze tracks krijgen hun eigen sessies en exhibitieruimte. Ik ben ook zeer verheugd dat het CIO Summit onderdeel wordt van het WoHIT en dat er exclusieve tours worden georganiseerd langs gerenommeerde ziekenhuizen in de Catalaanse regio. Dit evenement brengt iedereen die te maken heeft met digitale zorg bij elkaar.

De verschillen tussen de eHealth Week in Amsterdam en WoHIT in Barcelona

eHealth Week vindt elk jaar in de lente plaats en wordt georganiseerd door de Europese Commissie en de roulerende Europese ministeries die voorzitter zijn van de Raad van de Europese Unie. Tijdens de eHealth Week wordt de eHealth strategie en het beleid besproken terwijl WoHIT de behoeften en uitdagingen van zorg en IT professionals bespreekt.

Om het makkelijker te maken: de eHealth Week gaat over ‘waarom’ we eHealth nodig hebben en wil eHealth beleid en initiatieven beter begrijpen. Terwijl WoHIT gaat over ‘wat’ we nodig hebben om bepaalde onderwerpen op de eHealth agenda te krijgen en ‘hoe’ we dat kunnen bereiken. Deze twee evenementen sluiten perfect bij elkaar aan dus ik kijk ernaar uit om jullie twee keer dit jaar te mogen verwelkomen: in juni in Amsterdam en in november in Barcelona!

Bekijk hier de WoHIT presentatie

###HiMSS###

 

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?