Veiligheid en zorgoproepen in één softwaresysteem

Ascom bundelt persoonsbeveiliging, BHV-meldingen én zorgoproepen op één device voor zorgmedewerkers. Met de software, systemen en devices van Ascom maakt zorgaanbieder Adullam gebruik van een totaaloplossing die de veiligheid binnen de organisatie naar een hoger plan trekt en klaar is voor de toekomst. Technologie staat nooit stil.

Adullam is een zorgaanbieder voor mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie biedt onder andere woonbegeleiding, dagbesteding en ambulante ondersteuning op tien verschillende locaties verspreid door Nederland.

Om cliënten goed te begeleiden, is communicatie cruciaal. Bewoners kunnen medewerkers oproepen via de serviceknop in de kamer, maar bij bewoners die minder zelfredzaam zijn wordt er ook gebruik gemaakt van sensoren. Denk aan een sensor die geluid registreert en alarm slaat als het geluid boven een bepaald niveau komt (bijvoorbeeld door bewoners die om hulp roepen).

Al deze meldingen komen binnen via het device van de zorgmedewerker. En ditzelfde device gebruiken medewerkers ook om bhv-oproepen te ontvangen, deuren te openen en als persoonsbeveiliging. Bij onveilige situaties kunnen ze via een ‘panic button’ ondersteuning aanroepen van collega’s via nauwkeurige locatiebepaling. Deze combinatie van diensten op één device is nog niet vanzelfsprekend voor veel zorgorganisaties.

Eén leverancier en aanspreekpunt

Voor veel zorgorganisaties is stille ontruiming een belangrijke voorwaarde omdat er vaak niet zelfredzame personen verblijven. Maar om geïntegreerde stille ontruiming mogelijk te maken in combinatie met een zorgoproepsysteem, moet het gehele systeem voldoen aan de eisen van de Nederlandse NEN2575 norm. Standaard zorgoproepsystemen voldoen hier niet aan.

Gaston van Kraaij, Projectleider Safety & Security bij Ascom: “Wij zijn een van de weinige leveranciers die een stil alarm ontruimingsinstallatie samenbrengt met een zorgoproepsysteem in één softwareplatform en in één device. Ik verwacht in de toekomst dat steeds meer klanten zullen kiezen voor dit soort geïntegreerde oplossingen.”

Eén softwaresysteem

Wilrie Multem, coördinator ICT bij Adullam: “De combinatie van zorg en safety in één systeem is een belangrijke reden waarom wij voor Ascom hebben gekozen. Onze medewerkers hoeven nu maar één device op zak te dragen en we gebruiken maar één softwareplatform wat zorgt voor een overzichtelijke situatie. Met Ascom hebben we een totaaloplossing in huis gehaald met maar één leverancier als aanspreekpunt waar de volledige verantwoordelijkheid ligt.”

Arjen van den Brink, Coördinator huisvesting bij Adullam vult aan: “Daarnaast vind ik het fijn dat de oplossingen van Ascom ook gekoppeld kunnen worden aan systemen van derden. Dit geeft de vrijheid om te kiezen voor de oplossing die het beste past bij de cliënt. Zo hebben we cliënten die hun eigen apparatuur meebrengen, bijvoorbeeld voor epilepsiedetectie. Dit soort systemen kunnen we gemakkelijk aan het zorgoproepsysteem van Ascom koppelen, waardoor de alarmen van dit systeem ook op het device van de medewerker uitkomen, net als de overige alarmen.”

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: ZIC bij VieCuri; Digitale hulp; Medische rekenvaardigheid-app, en meer
wondzorg
Innovatieprijs voor gepatenteerde offline gegevensuitwisseling
Duuzame zorg - Diederik Gommers
Passende, duurzame zorg komt er niet vanzelf
Microbioomonderzoek
UMCG opent nieuwe faciliteit voor microbioomonderzoek
beroerte
Testen op je digitale tweeling voor beste behandeling beroerte
wereldwijd
John Halamka, Mayo Clinic Platform: ‘Onze innovaties zijn wereldwijd inzetbaar'
Gegevensuitwisseling
Mandaat EHDS: Nederland verzilvert 4 hoofdposities
Rathenau
Risico’s AI vragen om terughoudendheid in gebruik
Ketenmonitoring hackathon
Proefproject aanvullende ketenmonitoring en -logging afgerond
toestemmingsplatform
Eerste apotheek aangesloten op online toestemmingsplatform Mitz
Volg jij ons al?