Programma

Het fysieke en digitale programma wordt op dit moment ingericht. Houd deze pagina met regelmaat in de gaten voor de laatste updates.

Tip hier de redactie

ProgrammaHet fysieke en digitale programma wordt op dit moment ingericht. Houd deze pagina met regelmaat in de gaten voor de laatste updates.Van harte welkom bij de ICT&health Openingsmanifestatie 2021. Ontdek het interactieve digitale congresplatform, kijk en luister naar de uitzending van onze razende reporter Najla, stel uw vragen en chat met alle overige aanwezigen.

Lea Bouwmeester heet u van harte welkom en trapt samen met u de ICT&health Openingsmanifestatie af! Waar staat de zorg nu?

Diederik Gommers duidt de urgentie van digitale zorg. COVID-19 heeft veel duidelijk en ook mogelijk gemaakt! Het heeft tevens aangetoond dat zorgtransformatie niet alleen nodig is maar ook wenselijk! Wat zijn de bewegingen tot dusver en wat is het wenkend perspectief? Hoe laten we goede bewegingen samenkomen zodat het gaat optellen?

Lea Bouwmeester neemt het publiek laagdrempelig mee in een leuke interactieve quiz om de deelnemers op te warmen voor de rest van de dag.  Hoe goed is uw kennis over alle digitale ontwikkelingen voor een toekomstbestendige gezondheidszorg? Het is geen wedstrijd, dus doe gezellig mee. U zult verbaasd staan over wat u allemaal al weet én leert.

Wat is de gewenste uitkomst in de volgende stap naar digitale transformatie van de zorg en de noodzaak voor patiënt en medewerkers in de zorg? Drie perspectieven komen kort aan bod:

– Het perspectief van de patiënt over de keuze voor digitale zorg
– Het perspectief van de professional over arbeidsbesparende technologie
– Het perspectief van overheid in de volgende stap van de digitale

De Patiëntenfederatie, Commissie Werken in de Zorg en VWS nemen u mee.

 

Versnellers uit de zorg bespreken de volgende stap naar digitale zorg. Vorig jaar stonden zij hier op het podium, waar zijn ze nu en hoe hebben ze samen de volgende stap gezet waar u van kunt leren?

Met: Jasper Schellingerhout (Huisarts),  Paul Koning (Sillo/ Prisma) en Frederieke de Bruijne (Maasstad ziekenhuis).

Zorgverzekeraars Nederland, de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en het Zorginstituut (ZiN) dragen bij aan het faciliteren van de juiste randvoorwaarden om de digitale transformatie te versnellen en het innovatievermogen van het zorgveld te vergroten. Plenair worden kort enkele praktijkvoorbeelden uitgelicht. Denk daarbij aan het kenniscentrum van Zorgverzekeraars Nederland en de Digitale ZorgZandbak van de NZa en ZiN. Hoe dragen zij bij aan uw digitale transformatie van de zorg?

Neem in de lobby een hapje en een drankje. Ontdek samen met onze Razende Reporter de mooie aanbiedingen en oplossingen van de standhouders op de inspiratie markt. Laat u verrassen met wat zij NU AL voor u kunnen beteken.  En verzilver je kansen door te netwerken en in gesprek te gaan met iedereen die op het congres aanwezig is. Dit en nog veel meer. Er is voor ieder wat wils.

Bezoek de zij-sessies van deskundigen die kennis- en kunde delen en handvatten aanreiken waarmee u direct aan de slag kunt gaan.

Speed daten | Acties | Meet & Greet

We gaan naar de Lobby. Neem een hapje en een drankje. Ga speeddaten met overheid, leveranciers en collega zorgprofessionals. En ontdek vooral ook de acties en voordelen van alle zinnige oplossingen die op het inspiratie markt worden aangeboden.

Bezoek de zij-sessies van deskundigen die kennis- en kunde met u delen en handvatten aanreiken waarmee u direct aan de slag kunt gaan.

Naarmate meer plaats- en tijdonafhankelijk gewerkt wordt, neemt de behoefte aan samenwerkingshulpmiddelen toe. Met “Uit het leven gegrepen” geeft Laurens Faessen een aantal praktijkvoorbeelden van problemen die spelen aan de hand van een patiënten-reis, die we kunnen oplossen door ICT en zorg samen te laten werken.

Welke verpleeghuizen hebben innovatie het beste toegepast en worden Zorgvernieuwer 2021? Mis deze waardevolle prijsuitreiking niet!

Jolanda Keijsers (ervaringsdeskundige) en Lea Bouwmeester geven hun reflectie op de dag. Wat hebben we gehoord? Wat moet nog een extra zet krijgen? En waar moeten we vooral ook mee doorgaan om de digitale transformatie op een goede manier te versnellen?

Erik Gerritsen, voormalig SG van het ministerie van VWS duidt een laatste zet vooruit. Wat zijn de belangrijkste take-home messages voor u en hoe gaan we de volgende stap vooruit zetten?

Last but not least sluit Lea Bouwmeester deze dag gezamenlijk met u af en proosten we digitaal op de transformatie van de zorg die door u mogelijk wordt gemaakt! Ook proosten we op uw gezondheid én die van uw naasten! De afsluiting is het ideale moment om volop te netwerken en samenwerkingen te verzilveren!

Save the Date!
De volgende editie van het ICT&health Openingsmanifestatie vindt als vanouds plaats op maandag 31 Januari 2022 en word groter dan ooit! Wilt u net als vele andere hier het nodige over het voetlicht brengen? Stuur dan een e-mail naar events@icthealth.nl en informeer naar de mogelijkheden.

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen