Programma

Hier vind je het programma in de grote Theaterzaal voor de ICT&health Openingsmanifestatie. Voor meer informatie over de meer dan 30 workshops en inspirerende presentaties; klik hier.

Tip hier de redactie

Programma

ProgrammaHier vind je het programma in de grote Theaterzaal voor de ICT&health Openingsmanifestatie. Voor meer informatie over de meer dan 30 workshops en inspirerende presentaties; klik hier.Welkom in het prachtige AFAS Circustheater in Den Haag. We heten je van harte welkom! Nadat je je hebt aangemeld staat er een heerlijk kopje koffie of thee voor je klaar

Naast het programma en de workshops kan je de hele dag naar de Inspiratiemarkt. Wat kan je daar doen?

  • In de Escape room leer je hoe je via signalen van mensen beter aan kunt sluiten bij wie ze zijn en wat ze nodig hebben.
  • Communiceren met een robot: eng of prettig? En waarom is dat nodig? Of handig?
  • Financiële en implementatie steun bij innovatie: ontdek al lopend waar en hoe je ondersteuning kan krijgen.
  • Je kunt allerlei technologische nieuwigheden voor kwaliteit van leven zien en ervaren bij verschillende stands.
  • Inloopspreekuur zorg innovatie: stel je vraag aan een team van experts en kom een stap verder! Zodat je morgen weer dingen anders kan doen.

Lea Bouwmeester opent deze dag in de prachtige Theaterzaal. Het wordt een dag vol met inspirerende sprekers en interessante workshops.

Minister Bruins zal net als vorig jaar de e-healthweek openen.

Wethouder Kavita Parbhudayal brengt graag verschillende partijen bij elkaar om ervoor te zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen mét kwaliteit van leven. Door op een goede manier samen te werken kunnen we meer bereiken.

Dr. Fenna Heyning, dr. Janine Stubbe en Barbara d’Agostino vertellen beeldend over Genees-kunst, een stichting die door middel van interactie met een kunstenaar de isolatie van patiënten wil verminderen. Barbara is ballerina en zal dit ook door middel van dansen gaan ‘vertellen’.
Door de toenemende digitalisatie, maar ook de toenemende individualisatie in de maatschappij, voelen niet alleen patiënten, maar ook steeds meer professionals zich geïsoleerd. Het doel van de stichting Genees-Kunst is om door middel van kunst, in velerlei vorm, de isolatie te doorbreken.

Zorgverzekeraars Nederland innoveren samen met verschillende partijen. Innovatiemanagers van verschillende zorgverzekeraars gaan in gesprek met zorgaanbieders waarmee zij samenwerken. Ze vertellen hoe ze samen innoveren, welke lessen ze hebben geleerd en welke successen al zijn behaald, en geven u handvatten.

Tijd voor een lekkere kop koffie of thee. En om bij te kletsen, te netwerken en geïnspireerd te worden door anderen. Of neem een kijkje bij de vele organisaties en hun oplossingen op het Inspiratiemarkt.

Kom langs als je een specifieke vraag hebt. En je niet weet wie die kan beantwoorden. Er staan meer dan 15 experts klaar om je vragen te beantwoorden!

Vanaf 11.20 uur zullen er in verschillende subzalen workshops plaatsvinden. Je kunt dus in de Theaterzaal blijven of één van de vele workshops bezoeken.

Er zijn workshops in 5 categorieën:

  • Begin met het ‘waarom’, Waarom wil je transformeren? Hoe kan je een patiëntreis maken die je hierbij helpt? Je gaat er ook meteen mee aan de slag.
  • Investeren in mensen. Welke veranderen – en digitale vaardigheden, cultuur en houding zijn nodig voor anders werken in de zorg? Je krijgt concrete tools en ervaart zelf waar je staat.
  • Herontwerp van zorgproces: hoe organiseer je de zorg zodat technologie een onderdeel wordt?
  • Samenwerken in netwerken: hoe bouw en onderhoud je een zorg netwerk? Je krijgt praktische tips om meteen aan de slag te gaan.
  • Hoe bouw je een businesscase: hoe krijg je financiers mee? We helpen je verder.

Klik hier voor meer informatie over de workshops.

Paul Iske noemt zichzelf Chief Failure Officer, en is oprichter van het Instituut voor Briljante Mislukkingen. Het doel van het instituut is om begrip te kweken voor de complexiteit van innovatie en ondernemen.
In Nederland delen we liever onze succesverhalen dan onze leermomenten. En dat is zonde want het belemmert de innovatie. Het Instituut voor Briljante Mislukkingen probeert de samenleving in dat opzicht uit te dagen door het faciliteren en toegankelijk maken van leerervaringen.

Kim Spinder kan het beste omschreven worden als innovator en piraat. Ze houdt van muiten om organisaties in beweging krijgen. Kim helpt organisaties te innoveren met nieuwe vaardigheden, technologieën, maar vooral een nieuwe mindset! Ze gelooft in nieuwe manieren van (samen)werken. Met veel lef en plezier helpt ze organisaties om zich klaar te maken voor de toekomst. Niet door het schrijven van plannen van aanpak, maar door samen in de praktijk te testen wat daadwerkelijk werkt en past bij de organisatie en haar medewerkers.

Er wordt je een heerlijke gratis lunch aangeboden met broodjes, iets warms, wat te drinken en fruit. Laat het u smaken en ga een goed gesprek aan.

Tommie Niessen, beter bekend als Tommie in de zorg. Begon eerst in de ICT, daarna studeerde hij marketing en communicatie maar kwam uiteindelijk terecht in de Zorg. Vreemde wending zou je kunnen zeggen. Maar misschien moest het zo zijn.
Want nu werkt hij als zelfstandig Verpleegkundige en gebruikt hij zijn kennis om de zorg op een positieve manier op de kaart te zetten en te verbeteren.

Tijdens zijn presentatie vertelt Tommie over zijn vak en neemt hij u mee naar de essentie van de zorg en waarom technologie zijn werk leuker maakt. Waarom is hij zo positief over de sector? En hoe kunnen we volgens hem ICT, technologie en social media inzetten om de zorg voor zowel de patiënt als de zorgprofessional te verbeteren?

Het leven leiden dat bij je past, hoe kan technologie je erbij ondersteunen. Dagvoorzitter Maaike de Vries (Springh), Sanne van Delft (Manager disruptive innovation TWIHC), Leonie Roozendaal (Manager Digitalisering van Sensire) en Joost Hermanns van UwCompaan geven een toelichting vanuit de praktijk waarmee u uw voordeel kunt doen! Mis het niet.

Bij Philips streven ze ernaar om de wereld door innovatie gezonder en duurzamer te maken. Zorgorganisaties worden in staat gesteld hun patiëntenpopulatie beter te begrijpen, zorg te coördineren en patiënten te betrekken in hun zorg. Het doel is om in 2030 jaarlijks het leven van drie miljard mensen te verbeteren. Hoe ze dit doen, en wat u ermee kan, dat vertellen Sanne Rongen, PhD, Programmamanager Zelfmanagement en Annnemiek Coremans, Internist, van Medisch Centrum Bernhoven. Beide zijn professionals die met de voeten in de zorgklei staan.

Hoe bereiken we méér impact op vlak van verduurzaming van de zorg? Hoe geraken we meer aan de vóórkant van het proces, in plaats van achteraf oplossen? En wat komt er op ons af als het gaat over de toekomst van werk?

Volg deze Wake Up keynote van Lucien Engelen om te horen wat de toekomst voor allemaal in petto heeft!

De digitale ontwikkelingen gaan razendsnel. Veel mensen hebben moeite aan te haken en kunnen daardoor onvoldoende meedoen in de maatschappij.

Er ligt een stevige opgave om iedereen mee te nemen in de digitale wereld. Anders is het risico groot dat de gezondheidsverschillen verder toenemen. De urgentie is duidelijk. Nu is het moment om door te pakken!

Hoe gaat e-health helpen om preventie en zorg succesvol en duurzaam te maken en wat is ervoor nodig om het mét en vóór iedereen te laten werken? Robbert van Bokhoven, programmaleider eHealth4All bij Pharos gaat in gesprek met Ir. Carmen van Vilsteren Boegbeeld Topsector Life Sciences & Health

De workshops zijn nu afgelopen. Het laatste deel van het programma gaat van start, dus kom allemaal naar de Theaterzaal.

Janneke Pander, Directeur van Annenborch (ouderenzorg), vertelt waarom het zo belangrijk is om te investeren in je personeel. Zelf heeft ze geen personeelstekort wat bijzonder is in deze tijden. Hoe doet ze dat? En wat kan jíj morgen anders doen?

Erik Gerritsen, secretaris-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport sluit de dag op een verrassende manier af. Hier vertellen we dus nog niet zo veel over.

Een laatste woord van dagvoorzitter Lea Bouwmeester voordat het tijd is om de dag samen af te sluiten tijdens de borrel op het Inspiratiemarkt.

Goed gezelschap, een drankje en een hapje om de Openingsmanifestatie van de e-health week 2020 op een mooie manier af te sluiten.

Bedankt en tot volgend jaar!

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen