Programma

Tip hier de redactie

Thema

Kwaliteit van leven vergroten en zorg versnellen met behulp van digitale zorg. Het kon met de corona check. Welke nieuwe mogelijkheden zijn tijdens de coronacrisis nog meer ontstaan? En hoe wordt de keuze van digitale zorg,  het samenwerken en ontwikkelen, duurzame bekostiging onderdeel van het nieuwe normaal? En hoe creëren we een lerende praktijk waarin we samen nieuwe vormen van passende (digitale) zorg vorm geven?

OPZET
In vijf kwartier gaan we in gesprek vanuit het perspectief van passende digitale zorg, als onderdeel van nieuwe normaal. We gaan in op de vragen:

  • Welke mogelijkheden kunnen we nu al werkelijk toepassen in de zorg?
  • Hoe benutten we innovaties die we tijdens corona versneld ervaren?
  • Wat en wie hebben we nodig om de verandering te laten slagen?
  • Welke randvoorwaarden zijn daarvoor nodig ?
  • Hoe organiseer je samenwerkingen?
  • En wat gebeurt er als de patiënt het keuzerecht op digitale zorg krijgt?

VERDIEPINGSSESSIES
Na de interacteive ‘Rond de Tafel’ live uitzending zijn er van 15.00 – 15.45 een aantal (online) verdiepingssessies. Het doel van deze sessies is dat iedereen met concrete mogelijkheden c.q. handvatten de volgende dag ermee aan de slag kan gaan.

PROGRAMMA
13.30 – 14.45    Rond de Tafel (live en interactief op deze pagina)
14.45 – 15.00    Pauze
15.00 – 15.45    Diverse verdiepingssessies (online)

Geïnteresseerden in deelname aan de plenaire en/of digitale zij-sessies kunnen na registratie gratis en interactief meedoen en netwerken.

TAFELGASTEN

Georgette Fijneman (directievoorzitter Zilverenkruis), Jolande Tijhuis (Voorzitter RvB Vigo Groep), Peter van der Meer (Voorzitter RvB Albert Schweitzer ziekenhuis), Ale Houtsma (voorzitter RRvB CWZ), Geert-Jan van Hal (ervaringsdeskundige), Paul Iske (hoogleraar Open Innovatie).

Lea Bouwmeester (voorzitter redactieraad ICT&health), zal de dialogen begeleiden. Zij ontvangt sprekers met vragen en bespreekt vernieuwende ideeën en ervaringen, die u en overige (online) gasten verder helpen. Waarbij alle zorglijnen en sectoren, van preventie en welzijn, cure, care, ggz, vg-sector tot aan met jeugdzorg aan bod komen.

Vragen of aansluiten?

Wilt u met uw organisatie bijdragen aan een van de dialogen? Of heeft u vragen die we kunnen behandelen? Neem hiervoor dan contact op met relatie- en eventmanager Irene Heikens via [email protected]

Volgende edities:

  • 07 december | Werkplezier met digitale zorg
  • 18 januari | Juiste Zorg op de juiste plek.


ICT&health helpt!

We richten ons op de maatschappelijke- en zorgvragen, waarvoor technologie en overige slimme innovaties kunnen worden ingezet of ondersteunend aan de zorg zijn. Belangrijk is dat hierbij ook aandacht is voor de verandering van het proces en de sociale innovatie. ICT&health richt zich met deze dialogen op het ‘doe vermogen’, stimulering in partnerships, samenwerking met beleidsmakers, patiëntvertegenwoordigers en leveranciers. Met een adequaat en betrokken redactieraad uit alle disciplines voor gezondheid en zorg én een groot netwerk waarin veel kennis aanwezig is kan ICT&health faciliteren in antwoorden en actie.

Wil je ook deelnemen?

Aanmelden

Deel dit evenement

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen