Programma

Tip hier de redactie

Zijsessies

15.00 – 15.45

Keuzerecht voor digitale zorg

Sabine Pinedo, Geert-Jan van Hal, Patricia Vlasman, Jeroen Kemperman, Lea Bouwmeester

Tijdens COVID-19 kan meer digitaal dan ooit in de zorg. Leuk of niet, we kunnen er niet meer om heen. Digitale zorg is geen alternatief voor iedereen en alles. Het is wel een verrijking van de mogelijkheden in zorgbehandelingen die veel mensen waarderen, die meer grip geeft op hun eigen leven en de zorg daarvoor. Hoe borgen we dat mensen in de toekomst kunnen blijven. kiezen voor digitale zorg? Welke problemen en krapte in de zorg kunnen we hiermee oplossen? Hoe komen we in stappen tot een nieuwe werkelijkheid waarbij digitale zorg een actieve keuze is? Wat gaan we doen om dit te realiseren? Dat gaan we verdiepen in deze sessie. Denkt u mee?

Zaal: Online (Link volgt na inschrijving) #icthealth

15.00 – 15.45

Digitalisering en transformatie: Eerst het een en dan het ander?

Thijs Jansen, Zilveren Kruis

Thijs Jansen, adviseur zorgtransformatie Zilveren Kruis gaat met u in gesprek hoe Zilveren Kruis samen met u zowel zorgtransformatie en digitalisering realiseert.

Zaal: Online (Link volgt na inschrijving) #icthealth

15.00 – 15.45

Questionstorm over digitale zorg

Marlies van Eck, Terasa Cardoso Ribeiro, Daniël Mogendorf

“Het ultieme doel van het Sandbox is het wegnemen van exemplarische knelpunten die voorkomen dat digitale zorg geïntegreerd raakt in het geheel van goede zorg”. Samenwerken aan passende en digitale zorg wordt beloont. Werkt u samen vanuit de Quadruple Aim? En loopt u vast in de laatste fase: de omslag naar duurzaam anders werken? Dan bent u kandidaat voor de sandbox methode. Een methode waarbij de autoriteiten toezichthouders in de zorg meedenken. Met het ultieme doel “het wegnemen van exemplarische knelpunten die voorkomen dat digitale zorg geïntegreerd raakt in het geheel van goede zorg”. In deze workshop lichten we de methode toe. Horen we of dit past bij uw vragen in de praktijk. Én zoeken we kandidaten voor de eerste proef fase van de sandbox methode. Zodat we samen lerend vooruit gaan!

Zaal: Online (Link volgt na inschrijving) #icthealth

15.00 – 15.45

NT+OZ=DOZ: Nieuwe Technologie in een Oud Zorgsysteem geeft een Duur Oud Zorgsysteem

Paul Iske

De gezondheidszorg staat voor ingrijpende veranderingen. Meer maatwerk, de nadruk op kwaliteit van leven, doelgerichte financiering en een verschuiving naar ‘zelfmanagement’ van de patiënt. En hier wordt hard aan gewerkt. Dat wil niet zeggen dat alles altijd zal lukken. Sterker nog: innovatie is een proces van vallen en opstaan. Experimenteren en leren. Soms zijn mensen bang om te falen, of zijn terughoudend in het vertellen hoe het écht is gegaan. Zeker in de zorg, waar je natuurlijk vaak helemaal niet zit te wachten op dingen die mislukken. Maar in complexe omgevingen lopen dingen nu eenmaal niet altijd als gepland. Het Instituut voor Briljante Mislukkingen probeert een bijdrage te leveren aan een klimaat waarin mensen dingen durven te proberen, trots zijn op hun poging en de geleerde lessen zelf in praktijk brengen en willen delen met anderen.

Zaal: Online (Link volgt na inschrijving) #icthealth

Wil je ook deelnemen?

Aanmelden

Deel dit evenement

Mis niks en ontvang de spannendste ontwikkelingen