Els aan de slag met de digicoach

19 februari 2020
Els aan de slag met de digicoach
Premium

Els Lubbers is zorgassistent bij Warande. Ze doet huishoudelijk werk bij mensen die rond De Loericker Stee in Houten wonen. En ze werkt aan haar digitale vaardigheden, want ze wil voorbereid zijn op veranderingen. Ze krijgt daarbij ondersteuning van een van haar collega’s, Lydia Pilaar. Lydia is naast haar werk als HR-adviseur ook digicoach. Bij UtrechtZorg heeft ze hiervoor de opleiding tot digicoach doorlopen en ze neemt deel aan de intervisie met andere digicoaches. Bovendien weet Lydia welke applicaties medewerkers gebruiken binnen Warande. Ze is digitaal vaardig en zoekt op wat ze niet weet. En ze weet waar de uitdagingen liggen voor haar collega’s omdat ze goed contact heeft met de teamleiders van De Loericker Stee. Lydia: “Digitale vaardigheden zijn voor iedereen te leren!” Samen met Els is ze aan de slag gegaan met de leervragen van Els.

Els: ‘Ik scoorde niet goed op de zelfscan digitale vaardigheden. Dat is ook niet zo vreemd, want ik gebruik de computer of tablet nu nauwelijks tijdens mijn werk. Maar werk verandert. Er gaat meer digitaal. Dus ik verander mee, want ik ben nooit te oud om te leren. Mijn teamleider steunt me hierin. Met Lydia, mijn digicoach, werk ik aan digitale vaardigheden die ik meteen kan gebruiken, zoals een e-mail sturen.”

Els heeft inmiddels een aantal zaken geleerd. “Ik kan mailen, vergaderingen accepteren, printen, een Topdeskmelding maken (Reparatie of storing melden of een bestelling doen in het programma Topdesk, red.) en Mic/Mim-meldingen doen (Melding incidenten Clienten en melding incidenten medewerkers, red.). Ik hoef nu niet meer apart aan mijn zorgcollega’s te vragen of ze van mijn handgeschreven papiertje een melding willen maken. Ik doe het zelf! Daar ben ik trots op. En ik rond meteen de dingen af waar ik mee bezig ben. Dat geeft een fijn gevoel.”

“Verder heb ik een digitaal kluisje voor mijn wachtwoorden. En ik kan mijn salarisstroken bekijken. Laatst wist een collega niet hoe ze moest printen. Ik heb haar geholpen! Gaaf! Binnenkort krijgen we met ons team een scholing in het ECD ONS. Ik kijk er naar uit!”