E-healthweek 2019: zien, doen en beleven!

wo 12 december 2018

Van 21 t/m 26 januari 2019 organiseert ECP | Platform voor de InformatieSamenleving samen met hoofdpartners voor de derde keer op rij de e-healthweek: een landelijke campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met (zorg)partners door heel Nederland worden zoveel mogelijk mensen met e-health in contact gebracht zodat zij zelf de mogelijkheden kunnen ervaren.

Daniël Tijink, initiatiefnemer binnen ECP, licht toe dat de ambitie van de e-healthweek is dat e-health bij mensen terecht komt die e-health gebruiken: patiënten, mantelzorgers, geïnteresseerden en zorgverleners. “Dit doen we door in het hele land te laten zien wat er kan, hoe het werkt, wat je eraan hebt en vooral wat je kunt doen om met e-health aan de slag te gaan. We hebben in 2018 gemerkt dat daar veel behoefte aan is. De bezoekers van de 250 activiteiten waardeerden de workshops, lezingen, co-creatiesessies etc. met een 7,9 en 79 procent gaf aan met de opgedane kennis aan de slag te gaan.”

Organiseer een activiteit

Alle partijen die willen laten zien wat e-health is en hoe het werkt, zijn van harte uitgenodigd zich als partner aan te melden: (thuis)zorginstellingen, leveranciers, maatschappelijke initiatieven, onderwijsinstellingen, gemeenten, patiëntenplatforms en ouderenbonden door het hele land.

Onze partners vragen we naast het uitdragen van de mogelijkheden van e-health een of meerdere activiteiten te organiseren voor zorgprofessionals en/of burgers (patiënten). Hiermee willen we laten ervaren welke oplossingen er zijn met e-health, denk hierbij