‘Apple breidt eigen gezondheidskliniek uit’

Apple zou tenminste 40 nieuwe medewerkers hebben aangenomen voor AC Wellness, een kliniek voor alleen Apple-medewerkers. Volgens CNBC heeft Apple mensen in dienst genomen die werkzaam zijn op het snijvlak van zorg en technologie.

Apple opende de deuren van AC Wellness begin dit jaar in Santa Clara County, nabij het hoofdkwartier van Apple. AC Wellness, een dochteronderneming van Apple, richt zich niet alleen op medische zaken, maar ook op ontspanning en welbevinden in het algemeen. Technologie speelt uiteraard een grote rol binnen de faciliteit en medewerkers kunnen er ook nieuwe medische toepassingen testen.

Volgens bronnen heeft Apple personeel weggehaald bij Crossover Health, dat zelf een aantal on-site klinieken in de Bay Area bezit. Eind vorig jaar doken nog geruchten op dat Apple Crossover Health had willen kopen. Naar verluidt zou Apple ook interesse hebben in personeel van het nabij gelegen Stanford Health Care. Van Stanford Health Care is ook Sumbul Desai afkomstig, die nu aan het hoofd van AC Wellness zou staan, schrijft CNBC.

Apple zou in eerste instantie mikken op het binnenhalen van wellness professionals met een passie voor technologie waaronder voedingsdeskundigen en alternatieve genezers. Volgens bronnen zouden veel nieuwe medewerkers van AC Wellness afkomstig zijn van innovatieve health start-ups.

Apple koestert al jaren een diepe interesse in healthcare. Voormalig CEO en oprichter van Apple Steve Jobs overleed zelf in 2011 aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Jobs stond bekend om zijn passie voor gezondheid en technologie.

Amazon

CNBC meldt tevens dat ook Amazon voornemens is flink te investeren in de gezondheid van zijn medewerkers. Bronnen melden aan de zender dat het bedrijf momenteel hiermee een pilot draait op zijn hoofdkantoor. Volgens bronnen wil Amazon zorgklinieken openen voor zijn personeel. Daarmee moeten de zorgkosten van het bedrijf omlaag worden gebracht.

 

Meer weten over hoe de zorg de toekomst implementeert ? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen of ervaren? Kom dan op 21 januari 2019 naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entree is gratis maar door de honderden voorregistraties zijn kaarten nu al beperkt beschikbaar! Dus wacht niet en meld u snel aan!

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?