Architectuurboard Zorg benoemt Marjolein ten Kroode tot voorzitter

De Architectuurboard Zorg heeft Marjolein ten Kroode benoemd tot voorzitter. Ten Kroode is momenteel procureur-generaal bij het Openbaar Ministerie (OM). De Architectuurboard Zorg ondersteunt en adviseert leden van het Informatieberaad door complexe informatie- en ICT-vragen te beantwoorden en besluitvorming te bevorderen.

Ten Kroode heeft brede bestuurlijke ervaring in zowel de zorg als in het sociale domein. Tot voor kort was zij voorzitter van de Raad van Bestuur van GGZ Rivierduinen. Vanuit die positie was zij ook lid van het Informatieberaad Zorg. Daarvoor was zij vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van de Sociale Verzekeringsbank. Sinds juni 2018 werkt zij als procureur-generaal bij het OM, met als aandachtsgebied bedrijfsvoering.

Informatieberaad Zorg

De Architectuurboard Zorg maakt onderdeel uit van het Informatieberaad Zorg is een bestuurlijke samenwerking tussen deelnemers uit het zorgveld en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport. Gezamenlijk werken de leden van het Informatieberaad aan een duurzaam informatiestelsel in de zorg.

In het Informatieberaad werken overheid en zorgpartijen samen aan een basis waarin zorggegevens veilig en betrouwbaar uitgewisseld kunnen worden.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?