Belgische minister Volksgezondheid neemt maatregelen na problemen e-health platform

De Belgische minister van Volksgezondheid Maggie De Block heeft maatregelen aangekondigd na aanhoudende problemen met het nationale e-health-platform. Er werd een nieuwe website gelanceerd met real-time status updates en worden er versneld noodprocedures uitgerold.

Vorige week kampte het Belgische nationale e-health-platform opnieuw met enkele storingen. De problemen waren zo ingrijpend dat de artsenverenigingen Domus Medica en ASGB al een brief naar minister De Block stuurden om aandacht voor de situatie te vragen. Mocht zij alsnog geen actie ondernemen, dan zouden zorgverleners massaal afhaken op het platform, zo luidde de waarschuwing.

Volgens de Block, die begrip toonde voor de frustraties onder zorgverleners, zei dat de problemen hardwarematig van aard zijn en niets van doen hebben met software of applicaties die niet goed functioneren. De politica onderstreepte dat de leveranciers actief worden betrokken bij het herstelproces en om verdere problemen met het platform te voorkomen.

Ondanks de problemen blijft De Block geloven in het ehealth-platform en de integratie van nieuwe diensten zal dan ook door blijven gaan.

Urenlang geen recepten

Afgelopen juni was er een grootschalige storing van het platform waardoor apothekers urenlang een recepten konden uitschrijven. Het ging om een landelijke storing waardoor de gegevens van digitale doktersvoorschriften niet gelezen worden. Ook andere zorgverstrekkers die gebruik van maken van diensten voor eGezondheid, zoals artsen en ziekenhuizen, hadden geen toegang.

 

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe de zorg haar toekomst implementeert? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen en/of de relevante innovaties ervaren? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn na registratie gratis maar nu al beperkt beschikbaar! Dus wacht niet en 
meld u snel aan!

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?