Met Quli, een bekend merk in de PGO-wereld, kunnen gebruikers zelf hun zorggegevens verzamelen, beheren en delen en hebben ze volledige regie over hun gezondheidsinformatie.

Buy-and-build strategie: HCI neemt Quli over

Health Cloud Initiative (HCI), een bedrijf dat software en diensten ontwikkelt, heeft met de recente overname van Quli BV (Quli) haar buy-and-build strategie onderstreept. Deze strategie, die wordt ondersteund door investeerder Vortex Capital Partners, heeft tot doel de gezondheidszorg in Nederland te verbeteren door middel van innovatieve digitale oplossingen. Inmiddels vertrouwen meer dan 30.000 zorgverleners op de diensten van HCI.

Quli, bekend om zijn digitale gezondheidsplatform met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO), wordt nu volledig geïntegreerd in het HCI-ecosysteem. Deze overname volgt op de eerdere samenwerking tussen HCI en Uw Zorg Online en versterkt HCI’s positie als een vooraanstaande aanbieder van digitale B2C-gezondheidsplatforms en B2B-zorgverlenerssoftware voor diverse disciplines binnen de gezondheidszorg.

Extra consumentenpropositie

Met Quli, een bekend merk in de PGO-wereld, kunnen gebruikers zelf hun zorggegevens verzamelen, beheren en delen en hebben ze volledige regie over hun gezondheidsinformatie. Marc Prette, CEO van Health Cloud Initiative, benadrukt de betekenis van deze overname: “Met de komst van Quli zetten we een belangrijke stap in het verder uitbreiden van de propositie van HCI en kunnen we zorgconsumenten nog beter bedienen. Quli biedt een unieke service in de driehoek zorgconsumenten, naasten en zorgverleners. Dit is voor veel van de segmenten waarin HCI actief is, bijvoorbeeld de GGZ, een belangrijke toevoeging aan onze consumentenpropositie.”

HCI gaat voor schaalgrootte

Quli, oorspronkelijk opgericht door vijf zorgorganisaties en ondersteund door NextGen Ventures BV en Ordina Nederland BV, heeft in de afgelopen jaren aanzienlijke steun gekregen. Hans ter Brake, directeur bij Quli: “Ik ben dankbaar voor alle steun in de afgelopen jaren. Tegelijkertijd kijk ik uit naar de volgende fase van Quli, waarin we met Health Cloud Initiative als enige aandeelhouder onze ambities met hetzelfde elan blijven nastreven en waarmaken.”

HCI heeft de afgelopen maanden strategische overnames gedaan, waaronder die van Uw Zorg Online en NICE Software, om haar marktpositie in de softwaremarkt voor EPD’s en e-health verder te versterken. Met eerdere overnames van Incura, FysioRoadmap, Evry en CRS GGZ software, vertrouwen nu meer dan 30.000 zorgverleners op de softwareoplossingen van Health Cloud Initiative. Inmiddels heeft het bedrijf een omzet van 20 miljoen euro en bereikt het meer dan drie miljoen mensen.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?