COMMIT2DATA-programma biedt financiering voor Data Science

Consortia van wetenschappers en publieke/private partijen kunnen financiering aanvragen voor de ontwikkeling van effectieve, efficiënte en verantwoorde personal empowerment methodes voor een gezonde samenleving in de toekomst. Centraal staat de manier waarop Data Science een bijdrage kan leveren aan gepersonaliseerd aanbod en mogelijkheden van zelf- en samenmanagement van de individuele gezondheidssituatie.

Met deze call in het COMMIT2DATA programma stimuleren NWO, ZonMW en het Ministerie van Economische Zaken, Big Data onderzoek (Data Science) om in samenwerking met private en publieke partners en diverse wetenschappelijke disciplines een bijdrage te leveren aan ‘de ontwikkeling van effectieve, efficiënte en verantwoorde personal empowerment methodes voor een gezonde samenleving in de toekomst’.

Aanvragen kunnen worden ingediend namens consortia bestaande uit tenminste twee faculteiten van een onderzoeksinstituut of -instituten en uit tenminste één private of publieke partner, die (alleen of samen met meerdere private en publieke partners) de gevraagde private/publieke matching levert, zo stellen de drie partijen.

Procedure

De hoofdaanvrager dient een ervaren gepromoveerde onderzoeker te zijn met een vaste aanstelling, of een tijdelijke aanstelling bij een Nederlandse universiteit of een door NWO erkend onderzoeksinstituut, gedurende tenminste de looptijd van het aanvraagproces en het project. Hetzelfde geldt voor academische mede-aanvragers.

Private of publieke partners kunnen mede-aanvrager zijn, komen niet in aanmerking voor financiering van NWO, maar dragen in cash en/of in kind bij aan het onderzoek. Onderzoekers van HBO’s, TO2, Rijksinstituten en het niet-universitaire deel van WUR kunnen als kennisinstelling mede-aanvrager zijn en komen niet in aanmerking voor financiering door NWO.

In aanmerking voor financiering van NWO komen de kosten voor tijdelijk op het project aan te stellen wetenschappelijk personeel bij de onderzoeksinstellingen, niet-wetenschappelijk ondersteunend personeel, zoals softwareontwikkelaars, labtechnici e.d. en project-specifieke kosten voor materialen, reizen, apparatuur en overige project-gerelateerde kosten. Het maximale subsidiabele bedrag voor project-specifieke (niet-personele) kosten is vastgesteld op een maximum van 30 procent van het totale projectbudget met een maximum van 200.000 euro.

De totale bijdrage (cash plus in kind) van de private en/of publieke partner(s) bedraagt minimaal 30 procent en maximaal 50 procent van de totale projectkosten. De in kind en cash bijdrage van de private en publieke partner(s) bedragen beide minimaal 15 procent van de totale projectkosten. NWO draagt de rest van de projectkosten.

Matchmaking

Een matchmaking tussen academische, publieke en private partijen staat gepland op 22 mei 2017. Partijen die interesse hebben in deelname kunnen zich tot 10 mei aanmelden

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Volg jij ons al?