CWZ biedt kinderen ziekenhuisinformatie met aparte website

Het CWZ ziekenhuis (Nijmegen) heeft sinds begin juni een aparte website voor kinderen. Doel van de website van het CWZ is om kinderen alvast op een voor hen laagdrempelige manier kennis te laten maken met het ziekenhuis en hen voor te bereiden op een ziekenhuisbezoek of -verblijf.

De website is opgedeeld in een vijftal onderdelen en bevat volgens het CWZ precies de informatie die kinderen graag willen krijgen voor ze naar het ziekenhuis komen. Er zijn onder meer video’s beschikbaar die bijvoorbeeld tonen hoe een kinderafdeling eruit ziet en wat er te doen is. Verder worden vragen beantwoord zoals ‘wat moet je allemaal vooraf weten? En met welke dokters krijg je te maken?’

Vijf kamers in virtueel huis

De website is onderverdeeld in een virtueel huis met vijf kamers. Elke kamer is anders en biedt passende informatie per kamer en per leeftijdsgroep. In de kinderkamer staan vlogs van kinderen, filmpjes van dokters en andere informatie voor kinderen. De grote mensenkamer biedt informatie voor ouders en verzorgers.

De huiskamer is voor het hele gezin. Hier kunnen bezoekers een spelletje spelen of een filmpje kijken. Er is ook een speciale kamer voor oudere kinderen: de chillzolder. Daar zijn een vlog, games en sociale media te vinden. Voor wie al in het ziekenhuis is geweest is de keuken de plek om ervaringen uit te wisselen.

Website bedacht met kinderen

De kinderwebsite is bedacht samen met kinderen. Daarom is er gewerkt met veel kleur, weinig teksten en veel video’s. De website hoort bij de afdeling kindergeneeskunde. De vorm van het huis is gekozen, omdat een huis voor veel kinderen herkenbaar is. Ze kunnen in het huis zelf bepalen wat ze willen zien. De kindersite is vooral bedoeld om op een mobiel of tablet te bekijken.

Meer weten over de toegevoegde waarde van startups, zinnige zorginnovaties én de implementatie? Honderden zorgprofessionals krijgen tijdens de ICT&health World Conference op 22 juni inzichten, antwoorden, handvatten en de beste voorbeelden. Wilt u ook aanwezig zijn? Reserveer dan hier uw (voor de zorg gratis) toegangsticket! Want ook dit keer geldt, op is echt op.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Volg jij ons al?