CWZ stelt CWZ Zorgapp beschikbaar voor meerdere specialismen

CWZ, één van de zeven Santeon ziekenhuizen, maakt bekend dat de Zorgapp beschikbaar is. De gratis app geeft specifieke informatie over behandelingen, tips voor herstel en filmpjes met oefeningen. Coloscopie ging onlangs live en binnenkort zijn ook beschikbaar: staar, hartinfarct en voedselintollerantie.

De afdeling orthopedie van CWZ heeft de app in januari 2017 al zelfstandig in gebruik genomen en in twee jaar tijd is hij 5.439 keer gedownload, meldt CWZ. De CWZ Zorgapp heette voorheen CWZ orthopedie, maar de app wordt vanaf nu ingezet voor meerdere specialismen en daarom is er gekozen voor een nieuwe, algemene naam.

De patiënt wordt door de komst van de CWZ Zorgapp nog beter geïnformeerd met persoonlijke meldingen op de mobiele telefoon. De dag voor de operatie krijgt de patiënt bijvoorbeeld een melding dat hij na middernacht niks meer mag eten. De dag na de operatie verschijnt een bericht met informatie over medicijnen. De patiënt heeft volgens CWZ zo zelf meer regie en weet in iedere fase van het zorgpad wat hem te wachten staat. Ook na de behandeling geeft de app oefeningen, begeleiding bij medicatie en antwoord op belangrijke vragen.

De CWZ Zorgapp is een aanvulling op de mondelinge informatie die de patiënt krijgt van de arts of verpleegkundige. In sommige gevallen, bijvoorbeeld bij oudere patiënten, is het ook wenselijk dat familieleden en mantelzorgers kunnen meekijken. Door de app te downloaden ontvangen zij gemakkelijk dezelfde informatie als de patiënt. Ook kan de CWZ Zorgapp worden ingezet als informatiebron voor arts-assistenten en nieuwe medewerkers die meer willen weten over het zorgpad van patiënten op de afdeling.

Onlangs update patiëntenportaal

Om patiënten nog verder te informeren en te betrekken bij hun eigen zorg, breidde CWZ in mei nog het aantal functies van zijn patiëntenportaal uit. Gebruikers van het portaal kunnen nu via MijnCWZ digitaal folders bekijken die de zorgverlener voor hen heeft klaargezet.

Het CWZ heeft halverwege vorig jaar aan zijn patiëntenportaal MijnCWZ de mogelijkheid toegevoegd van het e-consult. Dat moet patiënten een extra middel geven om met hun behandelaar te communiceren. Op termijn kan het e-consult ook voor zorg-op-afstand ingezet worden bij chronische patiënten.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
Volg jij ons al?