Desiree Creemers, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Deventer Ziekenhuis en Jan Griepink, bestuurslid van Carinova, tekenen de samenwerkingsovereenkomst (Foto: Deventer Ziekenhuis).

Deventer Ziekenhuis en Carinova brengen samen zorg dichterbij

Deventer Ziekenhuis en zorgorganisatie Carinova slaan de handen in elkaar om de zorg innovatiever te organiseren. Ze maken allebei deel uit van Salland United, een netwerk van zorg- en welzijnsorganisaties en vonden elkaar daar in hun ambities. Samen willen ze de zorg op meerdere vlakken verbeteren en vooral dichtbij de patiënt brengen. "Zorg thuis aanbieden in de eigen leefomgeving wanneer dat mogelijk is. Dat is ons streven en sluit naadloos aan bij de toekomstvisie van de zorg”, vertelt Jan Griepink, bestuurslid van Carinova.”

Na het succesvol samenwerken in diverse pilotprojecten zien het Deventer Ziekenhuis en Carinova het als een logische stap om het samenwerkingsverband te formaliseren door een overeenkomst te ondertekenen. Desiree Creemers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Deventer Ziekenhuis: “Samen met andere zorgaanbieders in Salland profileren we ons als een regio waar we de zorg nog beter, efficiënter en vooral patiëntvriendelijker kunnen maken.”

Passende zorg

Digitalisering, passende zorg en thuismonitoring zijn momenteel buzz-woorden in de zorg. Om dat daadwerkelijk te organiseren is samenwerking en schaalgrootte nodig en beide organisaties begrijpen dat. Door samenwerking van de (thuis)zorgprofessionals van Carinova met medisch specialisten van het Deventer Ziekenhuis, kan er met de inzet van technologie bijvoorbeeld in meer complexe zorg thuis worden gegeven. Dat is niet alleen prettiger voor de patiënt, maar vaak ook effectiever.

Desiree Creemers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Deventer Ziekenhuis: “Een deel van de zorg die momenteel in ons ziekenhuis wordt verleend hoeft niet strikt noodzakelijk daar plaats te vinden, maar kan ook op innovatieve wijze worden vormgegeven. In de komende jaren gaan het Deventer Ziekenhuis en Carinova meer behandelingen naar patiënten thuis verplaatsen. Waarbij we zorg op maat leveren die zowel geschikt als kwalitatief goed is.”

Zorg komt steeds dichterbij

In het kader van het IZA, en het bijbehorende streven naar passende zorg, is het de bedoeling dat zorg waar mogelijk niet in het ziekenhuis maar zoveel mogelijk thuis of in de buurt plaatsvindt. Daarom zijn steeds meer ziekenhuizen en (thuis)zorgorganisaties bezig om te digitaliseren en de zorg zo dicht mogelijk bij  de patiënt te brengen.

In Nederland werken ook steeds meer ziekenhuizen samen, onder meer met zorgtechnologie, om de zorg daadwerkelijk dichterbij de patiënt te brengen. Een sterk voorbeeld zijn de zeven Santeon ziekenhuizen die gezamenlijk een landelijk thuismonitoringscentrum optuigen. Onlangs kregen de ziekenhuizen voor deze bijzondere innovatieve aanpak nog de beschikking over transformatiegelden in het kader van het IZA.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?