Duitse Asklepios koopt e-health-aanbieder Minddistrict

De Nederlandse e-health aanbieder Minddistrict wordt overgenomen door het Duitse Asklepios. Dit is een zorgaanbieder met 160 gezondheidsinstellingen in Duitsland, verantwoordelijk voor de zorg van 2,3 miljoen mensen. De stap sluit volgens Minddistrict goed aan bij wat het de ambitie noemt om de ontwikkeling van e-health fors op te schalen, zowel in Duitsland als Nederland.

Minddistrict levert e-health platformen voor uiteenlopende zorgpartijen, zoals ziekenhuizen, ggz-instellingen, arbodiensten en POH’ers. de organisatie stelt bij het ontwikkelen van hun product zoveel mogelijk regie te willen leggen bij de cliënt. Dit zou een visie die Asklepios omarmt en die een belangrijk onderdeel is geworden van de digitale agenda van deze zorgaanbieder. Bij de zoektocht naar een innovatieve partner voor het realiseren van hun ambities, kwamen ze naar eigen zeggen bij Minddistrict uit.

E-health tegen wachtlijsten

Net als in Nederland is er ook in Duitsland sprake van groeiende wachtlijsten in de zorgsector. Dit heeft ertoe geleid dat de vraag om digitale ondersteuning in de zorg sterk toeneemt, zo schrijft Minddistrict in een persbericht. E-health toepassingen hebben zich bewezen als een effectieve methode om toegang tot zorg te vergroten. Dit stelde onlangs ook zorgverzekeraar Zilveren Kruis, dat online behandelingen in de ggz wil vergoeden om zo wachtlijsten terug te dringen.

Minddistrict geeft cliënten via een app toegang tot gepersonaliseerde zorg in een netwerk van zorgaanbieders. Deze visie op zorg (‘netwerkzorg’) was een belangrijke reden voor Asklepios om met Minddistrict in zee te gaan. De Duitse zorgaanbieder ziet netwerkzorg als speerpunt van hun beleid voor de komende jaren. CEO Kai Hankeln van Asklepios stelt dat er veel te leren valt van de e-healthtoepassingen die Minddistrict in Nederland heeft gelanceerd.

Intensiveren productontwikkeling

Minddistrict verwacht na de overname verder te kunnen groeien in aantal gebruikers, omzet en naamsbekendheid. Daarnaast ziet de organisatie het als een ‘uitgelezen kans’ om productontwikkeling te intensiveren en het beste product te blijven bieden – met behoud van de organisatiecultuur en structuur.

Voor de gebruikers van Minddistrict verandert er dan ook weinig, geeft CEO Mark Willems aan. “Het wordt voor Minddistrict mogelijk om productontwikkeling op te schalen, dus de samenwerking is goed nieuws voor onze partners.”

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Volg jij ons al?