DZ over op nieuwste elektronische patiëntendossier

Vandaag stapt het Deventer Ziekenhuis over op een nieuw elektronisch patiëntendossier. Dit systeem moet de zorgkwaliteit verder verbeteren en online dienstverlening mogelijk maken, aldus het ziekenhuis in een persbericht.

Online afspraken maken en eenvoudig je eigen medische dossier veilig via internet inzien. Het kan sinds vorig jaar al bij het Deventer Ziekenhuis. Deze diensten kunnen de komende jaren verder worden uitgebouwd, nu het ziekenhuis overstapt op een nieuw patiëntendossier (ChipSoft HiX).

Het nieuwe dossier doet zijn werk vooral achter de schermen en de patiënt merkt er weinig van. Maar toch, als iemand een afspraak maakt aan de balie, wordt informatie opgezocht of verwerkt in dit dossier. Ook artsen slaan hun medische informatie in het dossier op. Daarmee is het een belangrijke schakel in de zorg.

Informatie delen

Via het nieuwe systeem is informatie snel en eenvoudig te delen, ook met het eigen dossier dat patiënten online kunnen bekijken via www.mijndz.nl. Mensen kunnen daar hun medische gegevens inzien en bij een aantal vakgroepen al online afspraken maken. Die mogelijkheid zal verder worden uitgebreid. Ook komen er in de toekomst nieuwe mogelijkheden, zoals het ontsluiten van het patiëntendossier via de smartphone. Zo draagt het nieuwe elektronische patiëntendossier ertoe bij dat de patiënt steeds meer vanuit huis kan regelen.
 
De overgang naar het nieuwe systeem is een ingrijpende operatie. Vannacht is alle benodigde apparatuur en software geïnstalleerd. Vandaag gaan alle specialismen van het Deventer Ziekenhuis over op het nieuwe dossier.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
steunhart
Nederlandse primeur: Kind wacht met mobiel steunhart thuis op harttransplantatie
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
Volg jij ons al?