‘E-health is de norm’

‘De grootste barrière voor implementatie van e-health zit in de psychologie van mensen. Ze moeten ineens anders gaan werken, ander gedrag vertonen. Of bijvoorbeeld toestaan dat de regie daadwerkelijk bij de patiënt ligt.

Alle andere barrières zijn in feite praktisch en zijn in de komende jaren op te lossen. Met alle nuances die daarbij horen.’ Dit zegt Greet Prins, voorzitter RvB Philadelphia Zorg en lid Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving (RVS) in de coverstory van ICT&health nr 3.

Met een achtergrond in de zorgsector en reclamewereld én met ruime bestuurservaring, weet zij als geen ander hoe nudging en verleiding ingezet dienen te worden, met ruimte voor alle belangen die er spelen.

E-health is ook onzekerheid

‘Maar’, stelt Prins ook in het interview in ICT&health: ‘Digitalisering is niet door iedereen gewenst. Het is vaak moeilijk voor gebruikers te bedenken welke voordelen er zijn. Het betekent onzekerheid. Want de inhoud van het werk verandert. Banen kunnen verdwijnen. ‘
 
Lees het hele interview met Greet Prins in Uitgave nr 3 van ICT&health. Deze verschijnt op 20 juni a.s.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
Volg jij ons al?