Google Ventures investeert 40 miljoen in health start-up Quartet

Behavioral health start-up Quartet heeft 40 miljoen dollar opgehaald bij een investeringsronde die werd geleid door Google Ventures. Andere deelnemers waren Oak HC/FT Partners, F-Prime Capital Partners, en Polaris Partners. Verder treedt Krishna Yeshwant, general partner bij Google Ventures, toe tot het bestuur van Quartet.

Quartet levert een cloud-gebaseerd platform waarop patiënten met geestelijke aandoeningen eenvoudig kunnen communiceren met de juiste hulpverlener, bijvoorbeeld via videochat. Verder kunnen patiënten via het platform gratis behandelprogramma’s volgen en informatie inwinnen over hun ziekte. Het platform is tevens geschikt voor organisaties om het welzijn van hun werknemers te monitoren. Quartet werd opgericht in 2014. Begin vorig jaar haalde het bedrijf nog zeven miljoen dollar op.

Uitbreiding in de VS

Quartet zal het nieuwe kapitaal aanwenden om zijn platform binnen de Verenigde Staten verder uit te rollen en zal er geld worden vrijgemaakt voor het aantrekken van personeel. Momenteel telt het team van Quartet 60 mensen, maar dit jaar moet dit aantal zijn gestegen tot 100. 

Studies tonen aan dat mensen in de VS die lijden aan geestelijke ziekten tussen de 51 en 62 procent van de totale zorgkosten voor hun rekening nemen. Deze doelgroep heeft naast een slechte mentale conditie vaak ook te kampen met lichamelijke ongemakken als gevolg van een slecht leefritme. Een derde ontvangt hiervoor geen behandeling.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
steunhart
Nederlandse primeur: Kind wacht met mobiel steunhart thuis op harttransplantatie
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
Volg jij ons al?