De nieuwe Health-e app moet een soort alles-in-een platform zijn voor onder meer online consulten en coaching op gebieden als mentale gezondheid en leefstijl.

Health-e moet digitale huisarts dichterbij brengen

Er is weer een online platform bij voor e-health diensten: Health-e moet een alles-in-één app zijn die gebruikers toegang biedt tot medisch-, mentaal- en welzijnsadvies. Een belangrijke functie is weggelegd voor 24/7 online consulten met huisartsen en andere zorgprofessionals. Doel van Health-e is volgens initiatiefnemers Vodafone en Teladoc Health mensen meer grip te bieden op hun gezondheid. Wel is de doelgroep vooralsnog beperkt tot particuliere klanten van de mobiele operator, hun partners en kinderen. Op termijn moet de app voor elke Nederlander beschikbaar komen.

Er is een groeiend aantal apps en digitale diensten beschikbaar voor (laagdrempelige) online consulten in de diverse lijnen van de gezondheidszorg. Enkele, zeker niet uitputtende voorbeelden zijn: BeterDichtbij (vooral ingezet door ziekenhuizen), Arts op zak (voor consulten en toegang tot het medisch dossier), Mijn huisarts Online (een samenwerking tussen huisartsen en zorgverzekeraar CZ), Arene, Flexdokters, Spreekuur.nl en ArtsOnline. Verder zijn er app-aanbieders zoals Medicinfo, die ook steeds vaker de samenwerking zoeken met lokale praktijken en verzekeraars. Toenemende werkdruk voor met name huisartsen en gebrekkige toegang tot huisartsenzorg in sommige grote steden en plattelandsgebieden vormen vaak de aanleiding tot het bieden van een digitaal alternatief voor een fysiek consult of telefoontje naar de huisarts(assistent).

Ook bij Health-e is het 24/7 toegankelijk maken van online huisartsen één van de voornaamste kenmerken. Gebruikers en hun gezinsleden kunnen advies inwinnen bij in Nederland geregistreerde huisartsen en gezondheidsprofessionals. De app biedt verder de mogelijkheid om overdag eenvoudig en laagdrempelig online consulten te plannen. Dat kan ook met professionele coaches voor mentale ondersteuning en diëtisten die helpen om de leefstijl en het welzijn te bevorderen.

Samenwerking voor Health-e

Vodafone werkt voor Health-e samen met Teladoc Health, dat al een jaar of 20 en inmiddels mondiaal actief is op het gebied van online gezondheidsdiensten en digitale innovatie. Vodafone biedt daarbij de dienst aan, die door Teladoc beheerd wordt. VodafoneZiggo (Ziggo is de vaste tak van de operator) is volgens Fleur van Beem, Executive Director Strategy, Insights & Digital Transformation, continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten om klanten plezier en vooruitgang met elke verbinding te bieden.

“Wij geloven dat slimme technologieën en innovatieve toepassingen een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Zo ook op het gebied van gezondheidszorg, waar het steeds belangrijker wordt om in te zetten op preventie en het behouden van een goede gezondheid. Health-e helpt onze klanten op een eenvoudige manier door 24/7 online toegang te geven tot huisartsen waar en wanneer ze willen.”

Focus op leefstijl en preventie

Health-e moet volgens de initiatiefnemers voorzien in een toenemende behoefte aan ondersteuning bij een gezonde leefstijl. De app is echter nadrukkelijk geen vervanging voor de huisarts, maar bedoeld als aanvulling. De focus ligt op leefstijl, preventie en het beantwoorden van zorgvragen waarvoor een bezoek aan de eigen huisarts wellicht niet noodzakelijk is. Als er sprake is van spoedeisende hulp of chronische aandoeningen, blijft de reguliere gezondheidszorg het eerste aanspreekpunt.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?