Hersenonderzoek.nl wil voldoende geschikte deelnemers voor onderzoek vinden. Op die manier kan onderzoek voor alle hersenaandoeningen sneller en beter worden uitgevoerd.

Hersenonderzoek punt nl zoekt deelnemers voor onderzoek

Wereldwijd is er een groot tekort aan gezonde mensen en mensen met een hersenaandoening die willen deelnemen aan hersenonderzoek. Dit leidt tot vertragingen en langere wachttijden voor oplossingen van hersenaandoeningen. Via de website Hersenonderzoek.nl kunnen zowel mensen met een hersenaandoening als mensen zonder hersenaandoening zich inschrijven om me te doen aan onderzoek.

Binnenkort start een campagne voor het vinden van mensen met een depressie die willen meedoen aan onderzoek. Het initiatief heeft als missie om het onderzoek naar hersenonderzoek te versnellen. Onderzoekers kunnen als zij op zoek zijn naar deelnemers voor hun onderzoek, gebruikmaken van de lijst met mensen die zich via de website hebben aangemeld. Iedereen die 18 jaar of ouder is, kan zich inschrijven bij de website van het onderzoek.

Onderzoek bij depressie

Binnenkort starten zij een campagne speciaal voor het vinden van mensen met depressie die willen meedoen aan onderzoek. Depressie is een veelvoorkomende hersenaandoening en kan grote gevolgen hebben voor het dagelijks leven. Bij een depressie kunnen mensen maar nog voor een deel of zelfs helemaal niet meer werken. Ook het zorgen voor een gezin of onderwijs is lastig of niet haalbaar. Vaak zijn er bij een depressie ook lichamelijke klachten waardoor het leven van degene met een depressie en hun omgeving in de war raakt.

Onderzoekers zijn hard aan het werk om oplossingen te vinden, zowel in het voorkomen van depressie als in het ontwikkelen van goede behandelingen. Mensen uit de doelgroep en hun naasten en familieleden die geïnteresseerd zijn om mee te werken aan het onderzoek kunnen zich via de website aanmelden.

Hersenonderzoek punt nl

Hersenonderzoek.nl heeft als doel om voldoende geschikte deelnemers voor onderzoek te vinden. Op die manier kan onderzoek voor alle hersenaandoeningen sneller en beter worden uitgevoerd. De onderzoeken leiden ook tot nieuwe inzichten die hersenaandoeningen kunnen voorkomen. Hersenonderzoek.nl is een initiatief van het Alzheimercentrum Amsterdam, dat zich inzet om dementie bespreekbaar, behandelbaar en uiteindelijk geneesbaar te maken. Het initiatief wordt gesteund door de Hersenstichting, Alzheimer Nederland, ZonMw en Amsterdam Neuroscience. 

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?