Het Virtual Reality concept VR-iendje komt naar het Innovatieplein

VR-specialist YellowBird brengt hun Virtual Reality concept VR-iendje naar het Innovatieplein van het ICT&health Experience voor de zorg. Met de doe-het-zelf VR-oplossing kunnen van elkaar gescheiden vrienden en families bij elkaar zijn wanneer dit fysiek niet mogelijk is. Het bedrijf richt zich hierbij bijvoorbeeld op langdurige zieke kinderen. Tijdens de ICT&health Experience legt het bedrijf de hele dag van de Experience op film vast.

VR-iendje bestaat uit een HD camera en VR-bril. Met de VR-bril op kan de gebruiker meekijken met de camera. De oplossing moet vereenzaming in het ziekenhuis tegengaan, waarbij vooral langdurige zieke kinderen de doelgroep zijn. Families en vrienden kunnen zo hun geliefden in het ziekenhuis weer betrekken bij het dagelijkse leven.

Meteen meekijken

yellowBird ontwikkelde met VR-iendje een doe-het-zelf VR-oplossing. Gebruikers bepalen zelf welke content zij willen opnemen of streamen en delen. Deze content wordt draadloos verzonden naar de VR-app op een telefoon. Wanneer gebruikers de telefoon in de VR-bril plaatsen en deze op hun hoofd zetten, kunnen zij meekijken met de camera. Zo kunnen de VR-brildragers toch hun voetbalteam aanmoedigen, op school meedoen en vriendjes zien. De beelden worden zonder vertraging gedeeld en dankzij de mobiele camera is filmen — vrijwel — overal mogelijk. Een afgeschermde infrastructuur zorgt ervoor dat de beelden veilig blijven.

In ICT&health uitgave Nr. 5 2016 kon u reeds over deze oplossing lezen. Mattie en Wietze van Q-Music hebben speciaal voor VR-iendje een actie voor kinderen in het ziekenhuis ingericht zodat zij middels virtual reality toch weer thuis kunnen zijn.

Met VR-iendje™ naar de dierentuin yellowBird haalt met VR-iendje regelmatig het nieuws. Zo rapporteerden verschillende nieuwszenders over het project met WILDLANDS Adventure Zoo te Emmen. Zieke kinderen uit tien verschillende ziekenhuizen in Nederland kregen de mogelijkheid virtueel door WILDLANDS te bewegen. Een 360? camera met een livestream in het park en VR-brillen bij de kinderen bracht hen dicht bij de dieren. Deze samenwerking was de eerste van zijn soort.

Ontdek op 26 januari a.s. meer mogelijkheden van VR-iendje tijdens het ICT&health Experience congres voor de zorg. Het congres vindt plaats in het Beatrix Theater in Utrecht. Wilt u met uw zorgcollega’s ook aanwezig zijn? Reserveer dan, nu het nog kan, hier uw Gratis Ticket.

###VR-iendje###

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?