HIMSS Europe zoekt kandidaten voor eHealth Leadership Award 2016

Voor de eHealth Leadership Award 2016 worden leidende personen uit de gezondheidzorg gevraagd om zich kandidaat te stellen. De inschrijving voor deze eHealth-leiders is vanaf woensdag 16 maart geopend. De prijs wordt uitgereikt op donderdag 8 juni 2016 tijdens de eHealth Week in Amsterdam.

De eHealth Leadership Award van HIMSS Europe is bedoeld voor mensen die het gebruik van informatietechnologie in de Europese gezondheidszorg uitstekend hebben promoot. eHealth leiders kunnen zich tot en met 15 april kandidaat stellen en moeten de impact van hun werk, betrokkenheid bij de gemeenschap en duurzaam leiderschap aantonen. Vorig jaar kreeg de Deen Morten Elbæk Petersen, directeur van eHealth portal Sundhed, de award.

De eHealth Week 2016 vindt plaats van 8 tot en met 10 juni 2016 in de Beurs van Berlage in Amsterdam en vormt een officieel onderdeel van het voorzitterschap van Nederland in de Raad van de Europese Unie (1 januari – 30 juni 2016).

De eHealth Week 2016 wordt georganiseerd door de Europese Commissie, het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het voorzitterschap van Nederland in de Raad van de Europese Unie en HIMSS Europe. Er worden ruim 2.000 internationale experts op het gebied van IT en gezondheidszorg en professionals van patiëntenorganisaties en publieke organen verwacht.
Het thema tijdens de eHealth Week is "You, at the heart of transition", met een focus op mensen die het gezondheidszorgsysteem veranderen. Een eerste stap is om patiënten meer macht te geven. eHealth beleid richtte zich in het verleden voornamelijk op publieke organen en IT. Nu wordt de aandacht verlegd naar de eHealth -ebruikers.

""
 
Morten Elbæk (r.) won vorig jaar de eHealth Leadership Award (foto: HIMSS Europe).

 

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
steunhart
Nederlandse primeur: Kind wacht met mobiel steunhart thuis op harttransplantatie
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
Volg jij ons al?