Info van Registratie aan de bron overgezet naar Amigo!

Het Citrienfondsprogramma Registratie aan de bron eindigt formeel eind april 2022. Vanaf half april zijn good practices en tools omtrent het optimaal en eenduidig registreren van zorginfo te vinden op op het kennisplatform Amigo! van Nictiz.

Het streven van de Registratie aan de bron is ‘eenheid van taal’. Het gaat om het eenduidig registreren opdat de juiste gegevens snel boven tafel komen en herbruikbaar zijn. Dit levert winst op voor zorgmedewerkers, organisaties én patiënten. Hoewel het programma eind april stopt blijft alle opgedane kennis beschikbaar op het kennisplatform Amigo! op Nictiz.

Landelijk kennisplatform & optimale registratie

Met Amigo! bundelt Nictiz kennis en ervaringen uit het veld. Het kennisplatform ondersteunt zorgaanbieders op een laagdrempelige manier te om digitale informatie-uitwisseling te realiseren. Het doel is om dit kennisplatform uit te bouwen tot een landelijk platform voor de hele zorgsector.  Voor Registratie aan de bron is dit kennisplatform zodoende de aangewezen plek om een groot deel van haar kennis, tools, good practices en praktijkverhalen te borgen en door te ontwikkelen. Zodra de kennis en tools op Amigo! staan, laat Registratie aan de bron dit weten via hun nieuwsbrief en LinkedIn.

Leidraad EPD-tevredenheidsonderzoek

Het terugdringen van administratieve druk is een veelbesproken thema onder zorgprofessionals. Om dit te bereiken is het optimaliseren van het EPD een belangrijk doel. Het onderwerp staat zelfs in de top 3 van medisch specialisten en aio’s, waar het gaat om het verminderen van registratielast. Terugkoppeling van gebruikers is daarbij essentieel.

Registratie aan de bron’ heeft net voor het officiële afscheid nog een leidraad voor EPD-tevredenheidsonderzoek opgesteld. Deze ruggensteun helpt ziekenhuizen die willen weten hoe hun medewerkers het EPD ervaren.Door te analyseren waar het beter kan, kunnen stappen worden gezet naar een hogere kwaliteit van het EPD en de registratie.

Nathalie Kaiser, Informatiemanager Erasmus MC, vindt de leidraad belangrijk. ‘Goede kwaliteit van het registratieproces hangt mede af van tevredenheid van gebruikers met hun epd. Die kan dus worden verbeterd.  Meet de epd-tevredenheid in eigen huis en benut de resultaten om het epd-gebruik te verbeteren. De medewerkers werken prettiger met het epd en de registratie verbetert.’ 

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?