Kort zorgnieuws: Robot arm-hand training; Einde Slimme Zorg Estafette, en meer.

Wekelijks ontvangt de redactie van ICT&health vele persberichten en nieuwsartikelen. Die zijn niet allemaal geschikt voor een volledig nieuwsbericht. Daarom zetten wij een aantal kleinere berichten bij elkaar in een wekelijks overzicht. De onderwerpen van de berichten in dit overzicht kunnen uiteenlopen, maar ze hebben allemaal betrekking op innovaties en de digitale ontwikkelingen in de gezondheidszorg.

In het kort zorgnieuws deze week aandacht voor een robot-training voor mensen die een beroerte gehad hebben, een subsidieoproep voor HTA methodologie en de afsluiting van de Slimme Zorg Estafette op 10 maart a.s.

Arm-hand-robot-training na beroerte

Adelante is onlangs gestart met een nieuw onderzoek naar het verbeteren van de arm-handvaardigheid door training met robotica voor mensen na een beroerte. Voor dit onderzoek heeft zich al een groot aantal patiënten gemeld die willen deelnemen. Toch zijn nog een aantal plekken beschikbaar.

Adelante is op zoek naar mensen die langer dan 12 maanden geleden een beroerte hebben gehad en aan dit onderzoek willen deelnemen. In het onderzoek wordt bekeken of een nieuw trainingsprogramma de armfunctie en het dagelijkse gebruik van de arm kan verbeteren bij mensen die in het verleden een beroerte hebben gehad.

Afsluiting Slimme Zorg Estafette

Op 27 januari is de Slimme Zorg Estafette van start gegaan. Tijdens het zes weken durende event staan innovatie in de zorg, welzijn en preventie centraal. De estafette eindigt op donderdag 10 maart met een landelijke afsluiting. Die start om 15.00 uur en duurt tot 16.40 uur.

Tijdens de afsluiting, een online programma, wordt teruggekeken maar vooral ook vooruit. Bijvoorbeeld naar welke nieuwe samenwerkingen er zijn ontstaan. En hoe een volgende stap gezet kan worden in het vernieuwen van de zorg. Zo zal Annemarie Penders vertellen hoe zij je een stap verder kunnen helpen bij implementatie- en opschalingsprocessen in de zorg.

Subsidieoproep HTA methodologie

Op 18 februari 2022 is de eerste ronde voor de subsidieoproep HTA methodologie geopend. Het doel van deze subsidie is het ontwikkelen of verbeteren van methodologie voor het doen van een HTA op het gebied van medische technologie; zodat belanghebbenden de (toegevoegde) waarde beter kunnen beoordelen en betere beslissingen kunnen nemen over gepast gebruik, doelmatige inkoop van zorg en/of pakketbeheer. De deadline voor het indienen van een aanvraag is 19 april 2022, 14.00 uur.

Tot zover het kort zorgnieuws van deze week. Tips, suggesties of persberichten kunnen per e-mail gestuurd worden naar [email protected]. Check ook de blogs van onze redactieraad en gastauteurs. En van de deskundigen in onze Innovation Partners Group.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
steunhart
Nederlandse primeur: Kind wacht met mobiel steunhart thuis op harttransplantatie
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
Volg jij ons al?