Lucien Engelen pakt met Deloitte uitdagingen in gezondheidszorg op

Lucien Engelen, directeur van innovatie-instituut REshape Center, wordt een Edge Fellow bij het Deloitte Center of the Edge. Engelen en Deloitte maakten de samenwerking deze ochtend bekend. Consultancybureau Deloitte verwacht door de samenwerking met Engelen zijn positie op het gebied van digitale gezondheid te versterken.

Deloitte adviseert organisaties bij hun te voeren strategie om mee te gaan in de digitale transformatie die ook in de sector zorg en welzijn plaatsvindt, waaronder de opkomst van digitale innovaties zoals e-health. Lucien Engelen is al jarenlang een bekend gezicht als het gaat om (inter)nationale trends en ontwikkelingen in ‘digitale health’ en oprichter van het REshape Center voor (gezondheids)innovatie.

Engelen zal bij het Deloitte Center of the Edge parttime actief zijn als Global Strategist Digital health en dit werk combineren met zijn huidige positie bij het REshape Center en adviseurschap van de bestuursraad van het Radboudumc. Hij stelt op LinkedIn zijn werk voor Deloitte te zien als een goede manier om samen de grote uitdagingen in de gezondheidszorg op te pakken.

Vertalen Digital DNA framework naar healthcare

Deloitte wil met Engelen het team van de innovatietak van de organisatie versterken met zijn ervaring, netwerk en strategisch denken. Zo is Engelen ook actief binnen de Singularity University. Het eerste doel is om onder meer samen het Deloitte Digital DNA Framework te vertalen naar een versie voor de gezondheidszorg.

Met dit digitale raamwerk helpt Deloitte naar eigen zeggen organisaties om de toenemende impact van disruptieve technologie zoals AI, IoT, robotica en Virtual/Augmented Reality te vertalen naar een technologie én operationele strategie. In het geval van de gezondheidszorg gaat om een samenkomen van voornoemde disruptieve technologie met sociale en demografische ontwikkelingen die de zorg onder druk zetten.

Een belangrijk voorbeeld is vergrijzing van de bevolking in veel landen. Dit leidt tot een toename van chronische ziekten en een afname van het aantal beschikbare zorgmedewerkers. Verder worstelen veel organisaties met een overgang van traditionele zorgverlening naar value based healthcare en het verschuiven van ziekenhuiszorg naar eerstelijns of zelfs bij patiënten thuis. Ook komen er steeds meer nieuwe partijen die actief zijn op de gezondheidsmarkt, zoals Apple, Google, IBM en Amazon.

Deloitte is met het Center of The Edge actief in de VS (Sillicon Valley) en met teams in Europa en Australië.

Meer weten over zinnige zorginnovaties én de implementatie?  Honderden zorgprofessionals krijgen tijdens de ICT&health World Conference op 22 juni inzichten, antwoorden, handvatten en de beste voorbeelden.  Wilt u ook aanwezig zijn? reserveer dan hier uw (voor de zorg gratis) toegangsticket! Want ook dit keer geldt, op is echt op.

 

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?