Luscii stapt in samenwerking met AI-bedrijf Coala Life

Luscii ontwikkelt in samenwerking met het Zweedse A.I. bedrijf Coala Life een oplossing waarmee zorgverleners eenvoudiger patiënten met hartritmestoornissen kunnen volgen. Dat maken beide bedrijven bekend op het jaarcongres van de European Society for Cardiology.

Met Luscii AF wordt het voor cardiologen eenvoudig om mensen met een ritmestoornis op afstand te volgen. Patiënten ontvangen van Luscii een gecertificeerde Coala meetsensor (zie afbeelding). Het apparaatje kan een 2-lead ECG én audio opnames van de hartactie maken alsof een arts via een stethoscoop meeluistert. Zo’n meting duurt slechts 60 seconden en kan maanden achtereen, meerdere keren per dag worden uitgevoerd, zonder gedoe met stickers.

Kunstmatige intelligentie analyseert de data en stelt vast of en welke ritmestoornis zich manifesteert. Indien noodzakelijk wordt de cardiologie verpleegkundige gewaarschuwd. Optioneel is ook een medisch service center beschikbaar. Alle data is via het Luscii dashboard, direct vanuit het EPD, te raadplegen.

Luscii AF is de komende maanden voor ontwikkel-, test- en studiedoeleinden beschikbaar in een beperkt aantal ziekenhuizen in Nederland en Engeland. 

Over Coala Life

Coala Life werd opgericht in 2014 en wordt geleid door CEO Philip Siberg. Het bedrijf ontwikkelt oplossingen voor hartritmediagnose en digitale gezondheid in het algemeen. De producten van Coala Life, de Coala Heart Monitor en de Coala Heart Monitor Pro, bieden gebruikers de mogelijkheid om via sensoren en slimme algoritmen hun gezondheid te monitoren. De Coala Heart Monitor kreeg begin dit jaar goedkeuring van de Amerikaanse toezichthouder FDA (Food & Drug Administration).

Coala Life levert zijn oplossingen aan zowel consumenten als aan zorgorganisaties. Zo’n 200 zorgorganisaties zijn momenteel aangesloten op het platform van Coala Life.

Coala Life haalde afgelopen zomer bij een investeringsronde 92 miljoen Zweedse kronen, omgerekend zo’n 10 miljoen dollar, op. Het geld was afkomstig van in totaal 40 Zweedse institutionele en private investeerders en zal worden aangewend voor groei in de VS.

Voor de meest recente ronde haalde Coala Life al 12 miljoen dollar op.

Luscii sinds dit jaar zelfstandig

FocusCura verzelfstandigde begin dit jaar zijn activiteiten onder de merknaam Luscii. De e-health toepassing voor thuismeten worden geleid door Daan Dohmen, oprichter en voormalig CEO van FocusCura. 

FocusCura maakte vorig jaar bekend dat het de diensten cVitals en cContact ging doorontwikkelen en hernoemen tot Luscii. Onder de nieuwe merknaam hoopt het bedrijf zijn telemonitoringdienst en beeldzorg-applicatie vaker te kunnen inzetten om de stijgende zorgvraag te kunnen bijbenen, aldus een persbericht destijds.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
Volg jij ons al?