Medtronic diabetes app beschikbaar voor diabetici met iPhone!

Medtronic, wereldwijd leider in medische technologie, heeft CE (Conformité Européenne) goedkeuring van de Europese Unie om hun Guardian (TM) Connect mobile continuous Glucose Monitoring (CGM) systeem te introduceren. Dit systeem controleert continu hoe het met het glucoseniveau gesteld is van diabetici die glucose moeten injecteren.

De draagbare meter maakt via Bluetooth draadloos contact met de Guardian Connect app op iPhones en geeft regelmatig de nieuwste metingen. Het leest de patiëntgegevens elke vijf minuten, wat resulteert in 288 metingen per dag. Wanneer het suikergehalte in het bloed van de patiënt buiten de vooraf ingestelde grenzen valt geeft de app een alarm. Bovendien kan het een sms versturen naar familieleden of verzorgers, zodat die in kunnen grijpen en helpen.

De applicatie maakt elke dag complete grafieken van de glucosespiegels en stuurt een upload naar CareLink therapy management software. Deze software kan worden uitgelezen door artsen en behandelaars die deze informatie snel tot hun beschikking hebben.

Op dit moment is de applicatie alleen nog beschikbaar voor iPhone gebruikers, maar Medtronic heeft beloofd zo snel mogelijk ook met een Android versie te komen. Het systeem zal worden gelanceerd in vanaf april 2017 in een aantal Europese landen, Latijns Amerika en Azië. Diabetici in de Verenigde Staten moeten nog iets langer wachten op de Guardian Connect, want de goedkeuring van de FDA moet nog worden verstrekt.

###medtronic###

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Volg jij ons al?