Minister Schippers trekt 20 miljoen euro uit voor ehealth

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) trekt de komende vier jaar 20 miljoen euro uit voor de stimulering van ehealth. Dat maakte zij vandaag bekend op de E-Healthweek in Amsterdam. Met het geld kunnen MKB-ondernemers worden ondersteund en begeleid bij de opschaling van goede e-health initiatieven. Het doel is veelbelovende innovaties sneller bij de patiënt te brengen en een plek te geven in de gezondheidszorg, aldus Schippers.

Het beloofde geld is onderdeel van het publiek-private initiatief ‘FastTrack eHealth’ waarbij banken, pensioenfondsen, investeerders en zorgverzekeraars zijn betrokken. De komende maanden wordt het initiatief uitgewerkt en ingericht in nauwe samenwerking met het ministerie van Economische Zaken waarbij actieve samenwerking gezocht wordt met StartupDelta.  Het programma moet in oktober van dit jaar daadwerkelijk van start gaan.

Balans opmaken

Het ministerie van VWS organiseert van 6 tot 10 juni de e-health week, waarin gebruikers (burgers, patiënten, zorgverleners en -instellingen), ondernemers, financiers en overheden hun wensen, ambities en oplossingen met elkaar delen. Ongeveer twee jaar geleden maakte Schippers de balans op van de stand van zaken met betrekking tot het gebruik van ehealth in Nederland. Destijds luidde de conclusie dat Nederland in Europees perspectief nog ver achter liep. Vorig jaar echter zei Schippers te verwachten dat ehealth dit jaar ‘een vanzelfsprekendheid’ zal gaan worden.

Kamerbrief
Minister Schippers (VWS) informeert de Tweede Kamer over het (eind)gebruik van eHealth op de drie door het kabinet geformuleerde doelstellingen. Lees hier de kamerbrief over tussenrapportage eHealth doelstellingen.

Opschalingsgids
Vandaag heeft het ministerie aanvulend aan de kamerbrief de Opschalingsgids gelanceerd. Een online gids over ondernemerschap en innoveren in de zorg. Hoe wordt de zorg goedkoper door jouw innovatie? Leer van degenen die je voor zijn gegaan. En gebruik de kennis die ‘Zorg voor innoveren’ heeft verzameld en samengebracht. De gids kunt u hier downloaden

Rapportage eHealth-doelstellingen 2016
Als extra bijlage aan de kamerbrief is het ook het boekje ‘Omdat ik het belangrijk vind om goed voor mezelf te zorgen’ vandaag gepubliceert. Deze kunt u hier downloaden.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Volg jij ons al?