OZOverbindzorg moet ouderen regie over gezondheid teruggeven

Ouderen die zorg nodig hebben in het westelijke deel van de Achterhoek krijgen meer regie over hun eigen zorg, schrijft de Gelderlander. Via de oplossing OZOverbindzorg moeten ouderen eenvoudiger in contact kunnen komen net een zorgverlener. Er lopen al proeven met de dienst.

Het doel van Stichting OZOverbindzorg is het verzekeren dat de medische en sociale zorg voor kwetsbare mensen (ouderen, gehandicapten, jongeren) optimaal wordt verricht door alle betrokken partijen in het Virtuele Verzorgingshuis OZOverbindzorg.nl. OZOverbindzorg bestaat vijf jaar en wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere Rabobank, Menzis, Zilveren Kruis en diverse gemeenten.

Bij OZOverbingdzorg bepalen cliënten zelf of zorgverleners toegang krijgen tot het platform. Dit kan eventueel ook worden gedaan met hulp van familie of vrienden indien de cliënt zelf niet in staat is om te beslissen.

Proeven al van start

Het opzetten van OZO Verbindzorg kost ongeveer 150.000 euro. De BV Zorg Oude IJssel heeft al aangegeven de helft mee te willen betalen. De overige 75.000 euro zou opgehoest moeten worden door de gemeenten, schrijft de Gelderlander. Inmiddels zijn huisartsen in ‘s-Heerenberg en Dinxperlo bij wijze van proef begonnen met OZO Verbindzorg.

 

Meer weten over hoe de zorg de toekomst implementeert ? Wilt u deze mede inrichten, er invloed op uitoefenen of ervaren? Kom dan op 21 januari 2019 naar de ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entree is gratis maar door de honderden voorregistraties zijn kaarten nu al beperkt beschikbaar! Dus wacht niet en meld u snel aan!

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?