Patiëntportaal Ziekenhuis Rivierenland biedt meer opties

Ziekenhuis Rivierenland heeft de mogelijkheden uitgebreid voor patiënten om via patiëntportaal MijnZR hun persoonlijke en medische gegevens in te zien en in contact te komen met de zorgverleners in het ziekenhuis. Met de slogan ‘Gebruik je MijnZR al?’ roept het ziekenhuis patiënten op om van deze mogelijkheden gebruik te maken. Een verdere uitbreiding zal op korte termijn plaatsvinden.

MijnZR bestaat nu een kleine twee jaar. Het patiëntportaal is in 2019 ingevoerd, samen met de komst van het elektronisch patiëntendossier (EPD) van HiX. Bij de start waren de mogelijkheden beperkt. Inmiddels geeft het portaal toegang tot uitgebreide dossierinformatie, zoals uitslagen van onderzoeken, medicijngebruik en allergieën.

Patiënten kunnen verder zelf thuis hun persoonlijke gegevens aanpassen. Dat scheelt telefoontjes naar of bezoekjes aan de receptie of inschrijfbalie. Vragen stellen aan de eigen arts via MijnZR, een vragenlijst invullen, een herhaalrecept aanvragen of een folder lezen kan nu ook in het patiëntportaal. De toegang is beveiligd via DigiD.

Meer gemak door uitbreiding patiëntportaal

“Met deze uitbreiding bieden we onze patiënten extra gemak aan in hun contact met het ziekenhuis”, stelt Wendy Bosboom, lid Raad van Bestuur Ziekenhuis Rivierenland. “Je hoeft tegenwoordig niet meer voor alles persoonlijk naar het ziekenhuis te komen. Die trend is al langer gaande. MijnZR helpt patiënten om zelf de regie te houden over hun gezondheidsgegevens. Dat is belangrijk, want het gaat tenslotte om je eigen gezondheid en dan wil je zelf kunnen beschikken over informatie die voor jou van belang is. Veel patiënten zullen MijnZR inmiddels kennen, maar we hopen ook dat ze het gaan gebruiken.”

Het patiëntportaal blijft in ontwikkeling, benadrukt Rivierenland. Op korte termijn zal het mogelijk zijn voor mensen om zich thuis online aan te melden voor een bezoek aan de polikliniek. Ook komt er een optie om in MijnZR toestemming te geven voor het delen van medische gegevens met zorgverleners van een andere instelling.

Helpdesk digitale zorg

In de regio Rivierenland wonen naar verhouding veel mensen die moeite hebben met digitale vaardigheden en met lezen, schrijven. Het inloggen en gebruiken van MijnZR moet echter voor alle patiënten mogelijk zijn, vindt Ziekenhuis Rivierenland. Daarom is op 1 september de Helpdesk Digitale Zorg geopend. Bij deze helpdesk kunnen mensen terecht met al hun vragen over het gebruik van het patiëntportaal MijnZR, beeldbellen via BeterDichtbij of andere digitale hulpmiddelen van Ziekenhuis Rivierenland.

De helpdesk bestaat sinds juni 2020 als initiatief van Amaris Zorggroep, Tergooi en RHOGO en is ondergebracht bij het Zorg Innovatie Huis. De ambitie is dat de helpdesk ook bijdraagt in de werkgelegenheid en een duurzame inzetbaarheid van bijvoorbeeld mensen die tijdelijk niet inzetbaar kunnen zijn in de fysieke zorg, maar wel waardevol kunnen zijn. Inmiddels zijn bijna 30 organisatie aangesloten, 4.500 mensen geholpen en 8000 keer handleidingen geraadpleegd.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?