Philips breidt portfolio patiëntmonitoring uit met overname

Philips heeft onlangs zijn portfolio voor patiëntmonitoring uitgebreid met de overname van Xhale Assurance, een Amerikaanse ontwikkelaar van sensortechnologieën. De technologie van Xhale verbreedt en differentieert het bestande Philips-portfolio van oplossingen voor monitoring van de zuurstofsaturatie en maakt het mogelijk om de activiteiten uit te breiden naar een momenteel minder goed bediend klinisch marktsegment.

De wegwerpsensor van Xhale Assurance voor pulse-oxymeters wordt op de neusvleugel aangebracht en kan de hartslag en zuurstofgehalte in het bloed meten en doorgeven, ook bij lage perfusie (verminderde bloedcirculatie) waarbij het voor conventionele sensoren van vinger-oxymeters moeilijker is. Deze vorm van patiëntmonitoring biedt tevens mogelijkheden om metingen van andere fysiologische parameters te ontwikkelen.

Philips maakte niet bekend hoeveel het voor Xhale Assurance heeft betaald. Het Eindhovens bedrijf stelt dat de acquisitie nieuwe mogelijkheden geeft om de veiligheid van patiënten te vergroten, de klinische workflow te ondersteunen, de efficiëntie van zorgverleners te verbeteren en onze klanten te helpen op waarde gebaseerde zorg te implementeren.

Team Xhale Assurance  naar Philips

Xhale Assurance is onderdeel van de Amerikaanse scale-up Xhale, dat naast de Assurance ook de Xhale Smart biedt, een oplossing voor het verhogen van de medicatietrouw. Xhale Smart is niet bij de overname inbegrepen.
“We hebben bij de overname puur gekeken naar waar wij ons portfolio konden aanvullen”, zegt Philips-woordvoerder Steve Klink. Alle medewerkers van Xhale Assurance zijn overgegaan naar Philips, al is onbekend hoeveel dit er zijn. Philips wilde daarover geen uitspraken doen. 

Philips investeerde de voorbije jaren flink in zijn groei via diverse overnames, met name op het gebied van medische beeldapparatuur. Eind vorig jaar deed het bedrijf twee overname kort na elkaar. In december 2017 kocht Philips Forcare, een Nederlandse leverancier van een platform voor informatie-uitwisseling in de zorg, en VitalHealth, leverancier van applicaties die dienen ter verbetering van zorg rondom chronische aandoeningen zoals COPD, hartfalen, diabetes, depressie, en kwetsbare ouderen. Het was de tiende overname door Philips in 2017.

Openingsmanifestatie van de e-healthweek 2019
Meer weten over hoe, waarmee en met wie de zorg haar toekomst implementeert? Bezoek dan op 21 januari 2019 de jaarlijkse ICT&health Openingsmanifestatie van de e-healthweek. Entreekaarten zijn gratis, dus wacht niet en 
meld u snel aan want op is op!

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Volg jij ons al?