Philips nieuwste radiologieoplossingen tijdens RSNA-congres

Philips toont tijdens het radiologiejaarcongres van de Radiological Society of North America (RSNA) een vernieuwde reeks aan producten en geïntegreerde oplossingen om zorgverleners te helpen bij dagelijkse operationele zaken. Het bedrijf presenteert tijdens de beurs, die plaatsvindt van 26 november t/m 1 december in Chicago, een portfolio van geïntegreerde radiologieoplossingen getoond voor digitale beeldvorming, maar ook software en diensten op basis van kunstmatige intelligentie.

De combinatie van systemen en IT-oplossingen heeft als doel om naast hoogwaardige beeldvorming een meer efficiënte werkstroom te bewerkstelligen binnen en buiten het ziekenhuis, voor een naadloos zorgtraject en een betere patiëntervaring, meldt Philips. Eén van die nieuwe oplossingen is de IQon Spectral CT, volgens Philips eerste CT-scanner ter wereld op basis van een spectrale detector, die nieuwe klinische voordelen biedt en de patiëntervaring verbetert.

Verder is er aandacht voor recente innovaties als het Azurion-platform voor beeldgeleide therapie, de volledig digitale PET/CT-oplossing Vereos, en een reeks echografieoplossingen waarmee zorgprofessionals trefzekerder diagnoses kunnen stellen in complexe en uitdagende gevallen.

Nieuwe, intelligente oplossingen

Ook onthult Philips tijdens de RSNA  diverse digitale beeldvormende technologieën, waaronder MR-oplossingen, echografieoplossingen voor beoordeling van kleine delen, echografie met anatomische intelligentie en de Philips IntelliSite-pathologieoplossing, het eerste en momenteel enige digitale pathologiesysteem dat door de FDA in de VS op de markt is toegelaten voor primair diagnostisch gebruik.

Philips toont ook zijn nieuwste intelligente oplossingen op basis van kunstmatige intelligentie en geavanceerde visualisatie op radiologiegebied zoals de nieuwste versie van IntelliSpace Portal, met verbeteringen in de toepassingen en werkstromen ter ondersteuning van het lezen van beelden en de controle van complexe casussen.

Van zondag t/m woensdag organiseert Philips gedurende de dag ook een aantal korte toespraken en presentaties in het Forum-gedeelte van de stand (nr. 6735) over belangrijke bevindingen, trends en ideeën die van invloed zijn op de hedendaagse radiologiepraktijk. 

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
steunhart
Nederlandse primeur: Kind wacht met mobiel steunhart thuis op harttransplantatie
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
Volg jij ons al?