Reinier de Graaf ontvangt gift voor aanschaf VR-brillen

De Rabobank heeft een bedrag van 2700 euro geschonken aan het Reinier de Graaf ziekenhuis. Met dit geld wil het ziekenhuis een ouderdomssimulatiepak en een aantal VR (Virtual Reality)-brillen aanschaffen. Zorgverleners kunnen dit pak aantrekken of de bril opzetten om meer inzicht te krijgen in de leefwereld van kwetsbare ouderen. Zo Reinier de Graaf door middel van bewustwording de zorg aan deze groep patiënten verder verbeteren.

Door het pak aan te trekken, ervaart de drager hoe het is om in een lichaam van een kwetsbare oudere te zitten. Zo is het door middel van gewichten aan armen en benen moeilijker om je voort te bewegen en maakt de bijbehorende bril het moeilijker om goed te kunnen kijken. Met de VR-bril is een simulatiefilm te bekijken die inzicht geeft in de belevingswereld van iemand met dementie.

Het idee voor de aanschaf van het pak en de brillen komt voort uit een themaweek rondom kwetsbare ouderen die Reinier de Graaf eerder dit jaar heeft georganiseerd. Met activiteiten zoals een rollatorrace en workshops kregen de zorgprofessionals van Reinier de Graaf meer inzicht in de complexe zorgvraag van deze groep patiënten. Zodoende denkt het ziekenhuis kwetsbare ouderen nu en in de toekomst optimale zorg en ondersteuning te kunnen bieden.

Innovatie centraal bij Reinier de Graaf

Reinier de Graaf biedt sinds kort een eigen innovatiecentrum waarin patiënten, bezoekers en medewerkers zich kunnen laten informeren over de innovaties in het ziekenhuis. Hierbij kan worden gedacht aan videoconsulten, bedsensoren, wandelend solliciteren en de robotrollator.

Het Reinier de Graaf ziekenhuis is onderdeel van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen (STZ) is de vereniging van voorhoedeziekenhuizen die samen werken aan betere patiëntenzorg. Om voorop te kunnen blijven lopen, stelt het ziekenhuis naar eigen zeggen innovatie, opleiding en wetenschap centraal.

Winnaar innovatiechallenge

Onlangs won Reinier de Graaf de innovatiechallenge van de Vereniging Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ) dankzij de 3D handscanner van het bedrijf Manometric. De 3D-handscanner, waarmee gepersonaliseerde hand en polsbraces gemaakt worden, verbeterde volgens de vakjury de kwaliteit van zorg aan patiënten met artrose en reuma aanzienlijk. De scanner is ontwikkeld door Manometric op de TU Delft en is uitvoerig getest in het Hand- en polscentrum van het Reinier de Graaf ziekenhuis.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
Volg jij ons al?