De uitleenservice voor digitale producten slaat goed aan en met name robotdieren blijken vaak uitgeleend en uitgeprobeerd te worden (foto: hulpmiddelwereld.nl).

Werkbegeleider Maureen: ‘Robothond is populair bij digitale uitleenservice’

Het Medialab in Doesburg helpt sinds kort Uitleenservice ‘Het Beste uit de Digitale Wereld’ van Philadelphia met de logistiek. Deelnemers van het Medialab verwerken de bestellingen, pakken ze in en zorgen dat ze bij de juiste deelnemer of bewoner terechtkomen. In leer-, werk- en dagbestedingslocatie WEC Doesburg waar Medialab onderdeel van is, werken de aanwezigen voor verschillende organisaties. Mensen die helpen met de uitleen van de digitale vertellen over het succes van de uitleen en hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat.

Deelnemers van het Medialab ondersteunen de Uitleenservice van ‘Het Beste uit het Digitale Wereld’ nu dus bij het uitleenproces. Ze vertellen op de website van Philadelphia enthousiast hoe dit in zijn werk gaat. Het testen van de VR-brillen wordt uitgevoerd door deelnemers van het Medialab. De was en inpakwerk worden gedaan door deelnemers van WEC Doesburg. De mensen bij het Medialab verwerken ook de bestellingen en zorgen dat ze bij de juiste deelnemer of bewoner terechtkomen.

Mehmet, een deelnemer aan het Medialab vertelt: “Ik vind het leuk om te doen!” Degenen die als activiteit meewerken aan de uitleen houden de reserveringen in de gaten en zorgen dat de producten schoon en fris bij de aanvrager terechtkomen. Medialab heeft ook een eigen uitleenservice. “Materialen die bij ons goed werken, lenen we uit in de regio. Zoals roboticamateriaal om te oefenen met rekenen en lezen”, vertelt werkbegeleider Maureen.

Uitleenservice robotdieren

De meeste producten dragen bij aan het vergroten van de zelfstandigheid van bewoners en deelnemers. Of ze zorgen voor een leuke daginvulling. Welk product het vaakst wordt aangevraagd? “Ik twijfel tussen de robotkat en de robothond”, zegt Mehmet. “De noise-cancelling koptelefoon is ook altijd weg”, vult Maureen aan.

Bij het Medialab hopen ze de samenwerking met ‘Het beste uit de Digitale Wereld’ in de toekomst verder uit te breiden. Zodat er nog meer producten van de Uitleenservice naar Doesburg verhuizen. Mehmet: “Ik vind het leuk om te doen. Ik ben graag achter de computer bezig. En als we producten uitlenen, moeten we ze ook testen. Zo heb ik de VR-bril een paar keer gebruikt. Een coole ervaring. Als ik om me heen keek, stond ik ineens op een tropisch strand.”

Kennismaken met digitale toepassingen

Zorgtechnologie is handig maar ook duur. Dus is het handig als je het kunt lenen bijvoorbeeld als het maar incidenteel nodig hebt of om eens uit te proberen. Eerder werd in Salland daarom al de robot uitleendienst voor zorgorganisaties in de regio gelanceerd. Bij de ‘Leen je Robot op Maat’ service kunnen medewerkers van aangesloten zorgorganisaties, hun cliënten en diens mantelzorgers terecht.

De digitalisering in de ouderenzorg gaat snel en is omvangrijk. Daarom is het goed dat ook zorgmedewerkers weten wat er zoal mogelijk is. Dat vindt ook Treant Ouderenzorg en wil daarom graag zoveel mogelijk de krachten op het gebied van innovatie bundelen. Onlangs is daar het Huis van Verbinding geopend. In het Huis van Verbinding kunnen zorgmedewerkers van de 17 woonzorgcentra van Treant op een leuke manier kennismaken met innovaties en vernieuwingen in de ouderenzorg.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?