Roche koopt medische start-up Flatiron Health voor 1,9 miljard dollar

De Zwitserse farmaceutische bedrijf Roche heeft bekend gemaakt dat het voornemens is de Amerikaanse start-up Flatiron Health te kopen voor 1,9 miljard dollar. Flatiron Health biedt een elektronische patiëntendossier dat zich specifiek richt op kankerpatiënten en met de verzamelde data krijgen artsen beter inzicht in behandelmethoden.

Het in New York gevestigde Flatiron Health is opgericht in 2012 door voormalig Google-medewerkers Nat Turner en Zach Weinberg, momenteel CEO en president & COO bij het bedrijf. Al in 2016 lieten de oprichters weten Flatiron Health binnen drie jaar naar de beurs te willen brengen. Destijds had het bedrijf al een geschatte waarde van 2,1 miljard dollar.

Tot de investeerders in Flatiron Health behoorden Google’s investeringstak Google Venture, thans GV, First Round Capital en ook Roche, dat al een belang van 12,6 procent bezat in het bedrijf. Na de overname van alle resterende aandelen, zal Flatiron Health binnen Roche als een zelfstandige entiteit blijven opereren.

Portfolio uitbreiden

Naar verwachting wordt de transactie in de eerste zes maanden van dit jaar afgerond en zal het oncologie-portfolio van Roche Group verder worden uitgebreid met de producten van Flatiron Health. Roche Group zoekt al tijden naar mogelijkheden om farmacie en technologie met elkaar te verbinden. Zo sloot de onderneming hiertoe ook al partnerships met onder andere 23andMe, en Foundation Medicine.

Roche Group rapporteerde over 2017 een omzet van 53,3 miljard Zwitserse frank, omgerekend zo’n 46 miljard euro. Dat betekent een stijging van 5 procent op jaarbasis. Met name de Diagnostics-divisie presteerde goed, met een omzetgroei van 5 procent en voor het eerst werd de grens van 12 miljard Zwitserse frank aan omzet overschreden. De nettowinst daalde echter met 9 procent als gevolg van diverse afschrijvingen.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
steunhart
Nederlandse primeur: Kind wacht met mobiel steunhart thuis op harttransplantatie
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
Volg jij ons al?