Samenwerking Cerner geeft Amazon meer armslag in digitale zorg

Amazon heeft volgens Amerikaanse media een samenwerkingsverband gesloten met health technology-bedrijf Cerner. Met de samenwerking, die nog niet officieel is aangekondigd, zou cloudinfrastructuurplatform Amazon Web Services (AWS) aanzienlijk meer armslag krijgen op de markt voor digitale zorg. AWS zet binnen de gezondheidszorg vooral in op Big Data.

De Amerikaanse zender CNBC meldt op basis van anonieme bronnen dat Amazon tijdens zijn eigen conferentie AWS re:invent 2017 de samenwerking met Cerner zal aankondigen. Met de samenwerking wil Amazon’s clouddivisie AWS Cerner ondersteuning bieden bij diens product HealtheIntent, dat zorginstellingen helpt om grote hoeveelheden patiëntdata te verwerken en analyseren. AWS hoopt met zijn clouddiensten het voorspellend vermogen van de oplossing te verbeteren en de betrouwbaarheid en kwaliteit van diagnoses te verhogen.

Zowel Amazon als Cerner wilde niet reageren op de berichtgeving van CNBC. Wel is het zo dat de voorbije jaren steeds meer cloudinfrastructuur-providers zijn gaan investeren in gezondheidszorg, onder meer door het aannemen van expertise uit deze sector.

Relatief laat met verschuiving

Ten opzichte van andere sectoren is de gezondheidszorg relatief laat met de verschuiving van traditionele datacenters naar de cloud. Dat heeft te maken met onder meer wet- en regelgeving rondom privacy en security van gevoelige informatie. AWS ondernam op zijn beurt al stappen om zijn diensten compliant te maken met Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA), de Amerikaanse wetgeving uit 1996 voor de gezondheidssector.

De samenwerking tussen AWS en Cerner zou niet uit de lucht komen vallen. Tijdens de vorig editie van AWS re:invent 2017 sprak een Cerner-topman over het gebruik van AWS voor onder meer storage, computing, networking en databases ter ondersteuning van HealtheIntent inzake on-demand disaster recovery.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
steunhart
Nederlandse primeur: Kind wacht met mobiel steunhart thuis op harttransplantatie
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
Volg jij ons al?