Samenwerking Watson met Under Armour en Medtronics

Tijdens CES Las Vegas kondigde IBM Watson Health een samenwerking aan met Under Armour . Ook werd meer nieuws gedeeld over het partnerschap met Medtronic.

Under Armour zal Watson gaan gebruiken voor de fitness en gezondheids apps. In de App komt een zogenaamde “just like me” feature. Dit maakt het mogelijk dat gebruikers hun prestaties vergelijken met andere gebruikers. Ook krijgen zij trainingssuggesties. Under Armour wil daarnaast een gepersonaliseerde trainer inbouwen (vergelijk SIRI). Het zogenaamde Cognitive Coaching System leert de gebruiker kennen door zijn activiteit, slaap en voedingspatronen en data. Op basis hiervan krijgt de gebruiker suggesties om de gezondheid te verbeteren.

Samenwerking Medtronic

IBM Watson en Medtronic koppelen hun systemen om voor hypo- and hyperglycemic events voorspellingen te doen voor diabetes patiënten. Beide bedrijven geven aan dat ze in 80% van de gevallen zo’n event drie uur van te voren kunnen voorspellen. Patiënten kunnen hierdoor beter anticiperen en eventueel hun medicatie aanpassen.   Medtronics hoopt deze zomer op de markt te komen, maar door de regelgeving waar het aan moet voldoen, houdt het bedrijf nog een slag om de arm.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?