Samsung werkt mee aan pilot ter verbetering zorg borstkankerpatiënten

Samsung is in de VS een samenwerking aangegaan met de American Cancer Society en met tablet-dienst Breezie. Het doel is om Galaxy Tab devices in te zetten om producten op maat te ontwikkelen voor patiënten die strijden tegen borstkanker.

Er wordt volgens de site meddeviceonline een pilotprogramma opgezet in het Medical Center’s Breast Health Center in Athens, Georgia. De MyJourney Compass pilot, opgezet door het Georgia Institute of Technology Enterprise Innovation Institute, maakt via de Breezie-interface op Galaxy Tab-tablets persoonlijke content voor patiënten beschikbaar van de American Cancer Society.

De tablets werken met het Knox security-platform van Samsung, zodat privacy-gevoelige informatie van de deelnemers aan de pilot beveiligd wordt. Breezie en Samsung werken al langer samen. Breezie richtte zich tot nu toe vooral op maatwerkdiensten voor senioren.

Het pilot-programma heeft tot doel om de ervaring van patiënten tijdens behandelingen voor het bestrijden van borstkanker te verbeteren. Dit vindt plaats door de deelnemers aan de pilot eenvoudiger en meer toegang te geven tot informatie over de behandeling en door hen meer op maat gesneden zorg te bieden.

ICT&health World Conference 2024

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
steunhart
Nederlandse primeur: Kind wacht met mobiel steunhart thuis op harttransplantatie
zorgsector
Zorgsector gevoelig voor AI-hackers
eenzaamheid
Dr. Margo van Kemenade: ‘Zorgrobots effectief bij bestrijden eenzaamheid’
biomarrkers operatie
Operaties zonder complicaties via biomarkers
zorgmodel
Zorgmodel 5.0 : radicale verandering vergt meer focus op data
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
Volg jij ons al?