Sinds deze week is Odido de nieuwe naam van T-Mobile en Tele2.

T-Mobile werkt ook als Odido aan innovatieve zorgoplossingen

Deze week heeft T-Mobile haar naam veranderd in Odido. De reden voor deze naamswijziging heeft alles te maken met het feit dat T-Mobile en Tele2, de provider die enkele jaren geleden door T-Mobile overgenomen werd, nu als één bedrijf opereren. Een van de speerpunten van Odido blijft het leveren van innovatieve oplossingen voor de zorg.

Doordat almaar meer zorg op afstand geleverd wordt, zijn betrouwbare, veilige mobiele- en glasvezelverbindingen ook steeds belangrijker. Odido is een van de drie grote providers in Nederland die hard werkt aan de verglazing van Nederland. Verbindingen die nodig zijn voor, bijvoorbeeld, de Cloud Telefonie en oplossingen van Vcare die Odido bij zorginstellingen levert.

Odido en de zorg

Doordat de samenleving, en met name ook de zorg, continu verder digitaliseert, hebben we ook steeds meer te maken met mensen die moeite hebben met het bijhouden van al die ontwikkelingen. Daardoor kunnen mensen buitengesloten raken.

Odido zet zich onder andere in voor het begrijpelijker en toegankelijk te maken van digitale technologie. Zo organiseren ze bijvoorbeeld speciale themabijeenkomsten voor ouderen die hierbij hulp kunnen gebruiken. Daarnaast ondersteunt de provider ook verschillende initiatieven die de mentale gezondheid van jongeren bevorderen, zoals Join Us.

“Techniek is een drijvende kracht achter vernieuwing en efficiëntie. Ook binnen de zorg. Voor medewerkers die locatie-onafhankelijk kunnen samenwerken, voor efficiëntere bedrijfsprocessen, en voor missie-kritische communicatie en bereikbaarheid. Alles zodat cliënten en patiënten nog persoonlijker, sneller en adequater geholpen kunnen worden”, zo stelt Odido.

Ontzorgen met innovaties

Odido werkt onder andere samen met Vcare Connect. Zij leveren een communicatieplatform voor met name de eerstelijs dag- en nachtzorg en werken samen met zo’n 80 procent van de HAP’s op het gebied van bereikbaarheid. Dit soort platformconnectiviteit wordt binnen de zorg steeds meer gezien als een nutsvoorziening, zo stelde Peter Gijzenberg van Odido onlangs in een interview met ICT&health.

Innovaties op het gebied van connectiviteit kunnen de zorg de komende jaren steeds meer ontzorgen. 5G-connectiviteit, een van de core diensten van Odido, een belangrijke factor. Denk aan het grootschalig gebruik van generatieve AI-oplossingen en aan vormen van zorg op afstand.

T-Mobile en Tele2 zijn nu Odido

Sinds deze week is Odido dus de nieuwe naam van T-Mobile en Tele2. Bij de nieuwe naam hoort ook een herpositionering binnen de telecommarkt. Daarmee streeft de provider naar een betere balans tussen mens en technologie. Iets dat uiteraard ook belangrijk is bij de digitalisering van de zorg.

“Met een radicale herpositionering sluiten wij aan op hedendaagse klantvragen. Wij gaan het anders doen dan tot nu toe gebruikelijk is in telecom. Bij Odido staat niet de technologie centraal, maar draait alles om mensen. Want de mate waarin je mee kunt komen met technologie, bepaalt de mate waarin je mee kunt komen met de wereld. Het is onze missie ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen en kan genieten van moderne technologie”, aldus Søren Abildgaard, CEO van Odido.

ICT&health World Conference

Ervaar de toekomst van de gezondheidszorg tijdens de ICT&health World Conference van 14-16 mei 2024! Claim alvast jouw ticket en dompel je onder in baanbrekende technologieën en innovatieve oplossingen. Ga in gesprek met collega-experts en verken de kracht van wereldwijde samenwerkingen.

Deel dit artikel!

Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Lees ook
Kort zorgnieuws
Kort zorgnieuws: Klinische research unit; Technologie in gebruik en bestuurswisselingen
Philips designers laten tijdens de Dutch Design Week 2023 in Eindhoven zien hoe de gezondheidszorg kan transformeren met geluid en beeld.
Philips' Vooraanstaande Zorginnovatie op Dutch Design Week
taaislijmziekte
Zelflerende chip detecteert taaislijmziekte
Spraakgestuurd rapporteren is momenteel trending in de ouderenzorg omdat het efficiënt tot professionele rapportages leidt en veel tijd bespaart.
Attendi en Nedap bundelen krachten voor spraakgestuurde rapportage in de zorg
Zorgmodel
Zorgmodel 5.0 vergt een radicale verandering
IZA
Groen licht voor transformatievoorstel positieve gezondheid Almere
Borstkanker
AI-suite effectief als tweede beoordelaar bij borstonderzoek
BCI
Succesvolle test met BCI én ruggenmergimplantaat bij verlammingspatiënten
Spieren 3D-printing
Bio-inkt innovatie voor 3D-geprinte spieren
Duurzame zorg
Maastro wil duurzame zorg verbeteren met nieuwe stralingstoestellen
Volg jij ons al?